Roofvogels in de wijk

De oprichters van Stichting E&N Roofvogels zijn Erwin en Nel.  Hun passie voor roofvogels is ontstaan nadat zij hun eerste kerkuil Tyto hadden aangeschaft. Van het een kwam het ander en zijn daardoor in contact gekomen met een valkenier.  Deze valkenier heeft hun nog meer enthousiast gemaakt wat betreft deze geweldige roofvogels. Op dit moment bezitten zij 11 uilen en 3 roofvogels. Inmiddels houden ze al 13 jaar roofvogels.

De vogels die door Erwin en Nel verzorgd worden, komen allemaal bij een valkenier vandaan. Deze vogels mankeren allemaal iets: vleugelschade, snavelschade of trauma’s. Als Nel en Erwin zich niet over deze vogels hadden ontfermd dan had men deze vogels laten inslapen. 

Verzorging

De verzorging van de vogels kost behoorlijk wat tijd. Gemiddeld zijn Nel en Erwin zeker 20 uur per week met de vogels bezig.  Regelmatig lopen er stagiaires met hen mee. Deze stagiaires volgen een opleiding dierenarts of dierenverzorgende.  Er zijn ook twee vaste medewerkers, die altijd meegaan naar grote evenementen. Deze evenementen zijn zowel in Nederland als in Duitsland. Onlangs hebben Nel en Erwin op Winterwonderland in Zeist gestaan. Nel kiest ’s morgens uit welke vogel meegaat naar de afspraak van die dag. Vogels die onrustig zijn gaan niet mee. Voor transport maken ze gebruik van houten kisten, waar de vogels in gaan. Er gaan maximaal 7 vogels mee naar een evenement. Zomers zijn er veel evenementen waar ze staan met de vogels. Hierdoor kunnen ze een financiële buffer opbouwen voor de wintermaanden.

Inkomsten

Het voer voor de vogels bestaat uit bevroren muizen, ratten, kwartels, kuikens en konijnen. Elke 2 maanden wordt er 180 kilo kuikens besteld.  Hun inkomen halen ze uit openingen van winkels/bedrijven, presentaties in zorginstellingen en de vele evenementen in de zomer. Een andere bron van inkomsten is de verkoop van leuke sieraden gerelateerd aan roofvogels en uilen. Deze bron van inkomsten gebeurt hoofdzakelijk in de wintermaanden.De educatie bestaat uit het geven van workshops, spreekbeurten, verjaardagsfeesten. Op deze gelegenheden wordt verteld waar de oren van de vogels zitten, dat een uil 14 nekwervels heeft en daardoor zijn hoofd helemaal kan ronddraaien. Ook wordt verteld over de klauwen, de ogen en dat roofvogels alles met hun poten doen.  De gasten op zo’n activiteiten vinden het vooral leuk, om met een vogel op de foto te gaan.

Voor meer informatie?
klik hier op de Website of bekijk de Facebookpagina

Geschreven door Maria

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Mooie nagels: een fijn gevoel

Als kind zijnde vond Deborah Smit nagels al interessant. Op latere leeftijd is zij door een vriendin, meegenomen naar een nagelstudio.

Arnoud geeft baas en dier weer plezier 

Arnoud Busscher is hondenspecialist en schrijver van het boek “Mensentaalknop uit Hondentaalknop aan”. Een hondenspecialist heeft eigenlijk 2 beroepen: hondengedragstherapeut en puppycoach.