Het bijenlint in Kruidenwijk, aflevering 3

Hoe ik heel blij werd door de toezegging van de gemeente Almere een bijenlint aan te leggen, maar mijn verwachtingen toch langzaamaan minder worden.

Vorige maand heeft u gelezen hoe ik blij verrast was, doordat de toezegging van de gemeente om een strook bij-vriendelijke bloemen te gaan inzaaien, bewaarheid bleek te worden. Een machientje van de groenvoorzieningen schoffelde begin mei een strook om van 2 meter breed en 80 meter lang langs het fietspad bij de Kweekgrasstraat en strooide daar handenvol met bloemenzaad in. Een goede start leek me.

Al gauw merkte ik echter dat de andere bewoners helemaal niet op de hoogte waren van wat de gemeente had gedaan. Mensen liepen of reden er klakkeloos doorheen of lieten hun honden er poepen. Er was geen afzetting of andere aanwijzing bij gezet. Dat zou ook niet gebeuren, meldde de gemeente, daar was geen budget meer voor. Dus we hebben er zelf een bordje bij gezet en wachten nu af, of en hoe de bloemen  gaan groeien.

Nu, een maand later is bijna niet meer te zien dat er een flinke strook is ingezaaid. Er is nauwelijks nog verschil te zien tussen de bijenstrook en de rest van het gras langs het fietspad. Ik heb ook geen idee wat ik nu kan verwachten, hoe lang het zal duren voordat er een bloemetje te zien is, waarop de bijen lekker wat stuifmeel kunnen verzamelen. Het weer van de afgelopen weken is behoorlijk nat geweest, dus de zaden zullen niet verdroogd zijn. De temperaturen waren jammer genoeg wel erg laag, dus dat helpt de bloemetjes niet echt. Bovendien eten de slakken op dit moment elk nieuw blaadje dat boven de grond komt.

Op de foto’s kunt u de ontwikkelingen proberen te ontdekken. Wie weet wat er over een paar weken voor moois te zien is? Ik houd u op de hoogte!

Geschreven door Marijke

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Actie tegel eruit plant erin

Tegel eruit, plantje erin

Er zijn veel stenen tuinen in Kruidenwijk. Maar gelukkig zijn er ook mensen die graag planten in de tuin hebben of die hun stenen tuin weer een beetje groener willen maken.

Tegels eruit… planten erin

Ik was al een poosje van plan mijn voortuintje uit te breiden met “bijvriendelijke”planten. Omdat ik door een onhandige actie