ASC Waterwijk, een goed geoliede voetbalclub.

Op 30 juni 1984 werd ASC Waterwijk opgericht door mensen die, zoals de naam al doet vermoeden, vooral woonachtig waren in de toen nieuwe woonwijk van Almere: Waterwijk. Na enkele jaren gespeeld te hebben op Sportpark Bok de Korver werden de eerste eigen velden opgeleverd, vreemd genoeg gelegen in …..Kruidenwijk!!


Raymond van Ewijk van ASC Waterwijk, heeft ons zeer enthousiast een uitgebreide rondleiding gegeven door het sportcomplex in het Rie Mastenbroek Sportpark. Het onlangs gerenoveerde clubgebouw beschikt over de modernste faciliteiten: een fysioruimte met 5 behandelbanken, 14 kleedkamers, een aparte ruimte waar de trainers hun wedstrijdbesprekingen kunnen houden. Deze ruimte kan trouwens ook gereserveerd worden voor andere wijkactiviteiten. Nu wordt ie een aantal dagen per week gebruikt door een BSO (buitenschoolse opvang). Ten slotte is een ruime waar de partners van de club, KNVB-scheidsrechters en het bestuur van de tegenpartij ontvangen kunnen worden. Er is ook een sfeervolle kantine, die op verschillende manieren ingericht kan worden.


Buiten op het terrein zelf, worden momenteel 2 nieuwe kunstgrasvelden aangelegd, zodat het complex samen met het hoofdveld (ook kunstgras) en 2 natuurgrasvelden er aan het begin van het seizoen weer tiptop uitziet. ASC Waterwijk is een club waar prestatie, plezier en verbondenheid hand in hand gaan. Men wil ook graag de band met de buurt versterken: het gaat zowel om bewegen als om gezellig samenzijn. We hopen dan ook dat de mensen uit Kruidenwijk regelmatig komen kijken bij de wedstrijden in het weekend.


Het grootste deel van de leden zijn jeugdleden van 5 tot 18 jaar. Momenteel zijn er 1850 leden, waarvan ¾ zelf actief voetballen. U ziet, er is altijd wel wat te doen op het Sportpark Rie Mastenbroek. Kom kijken of meespelen, het kan allemaal.


Contact:
Locatie Sportpark Rie Mastenbroek, Rie Mastenbroekpark 4, 1314AZ Almere
website@waterwijk.nl

Geschreven door Maria

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Roofvogels in de wijk

De oprichters van Stichting E&N Roofvogels zijn Erwin en Nel.  Hun passie voor roofvogels is ontstaan nadat zij hun eerste kerkuil

Arnoud geeft baas en dier weer plezier 

Arnoud Busscher is hondenspecialist en schrijver van het boek “Mensentaalknop uit Hondentaalknop aan”. Een hondenspecialist heeft eigenlijk 2 beroepen: hondengedragstherapeut en puppycoach.

Winkel van bloemen in het gooi.

Bloemen in het Gooi

Op de begraafplaats in Kruidenwijk staat een wit gebouw. In dit gebouw is ‘Bloemen in het Gooi’ gehuisvest. Deze bloemenwinkel wordt gerund door Sandy, Roel en Stephanie. In 2015 zijn Sandy en Roel hun eerste bloemenzaak begonnen in Mijdrecht: Bloemenhuis Molenhof.