Buitenspeeldag 2024 in Kruidenwijk

Zaterdag 12 juni was het een gezellige drukte op het Lavendelplantsoen vanwege de Nationale Buitenspeeldag.

Al meer dan 10 jaar organiseren Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon deze Buitenspeeldag. Het doel is om kinderen kennis laten maken met allerlei buitenspeelspelletjes. Dit omdat buiten spelen zo belangrijk is voor kinderen. Het verhoogt hun weerstand, ze maken makkelijk vriendjes en het is goed voor hun motoriek.

 

Op het Lavendelplantsoen begon het ’s morgens al. Er waren een paar scholen uit de wijk aanwezig. Die scholen hadden vooral de klassen uit de bovenbouw meegenomen. Zij kwamen voor een Zumbales én de uitreiking van het manifest van de Vreedzame Wijk. ’s Middags rond een uur of twee waren er meer jongere kinderen op het plantsoen. Deze kinderen kwamen niet (alleen) uit de wijk maar waren met auto’s hier gebracht.

 

Er was veel te doen. Er stonden twee grote springkussens. Op één van beide springkussens stond een rodeo-haai. Deze haai was zeer in trek bij de kinderen. Waar ook veel belangstelling voor was, was de schminktafel. Twee dames maakten met behulp van sjablonen mooie afbeeldingen op de gezichtjes van de kinderen. Diit gebeurde met waterverf. Goed toe te passen, kleurrijk maar ook makkelijk te verwijderen.

Geschreven door Sjaak en Maria

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Kraampjes met spullen

Geslaagde Braderie in Kruidenwijk

Het was weer een gezellige drukte bij de braderie op 4 juni op de hoek van de Kornoeljestraat/ Steenbreekstraat. Het weer werkte natuurlijk ook mee, er was een aangenaam zonnetje.

Een zonnige dag met heel veel spelende kinderen

Al meer dan 10 jaar organiseren Jantje Beton en kinderzender Nickolodeon de Nationale Buitenspeeldag. Door Talent in Opleiding werd deze dag dit jaar georganiseerd op het Lavendelplantsoen.

kerstukje gemaakt door kinderen

Kerstactie Kruidenwijk 2023

Ook dit jaar is er weer een kerstactie in Kruidenwijk. Anita, de grote motor achter de actie, is er dit