Andree Troost, een ondernemende duizendpoot

Andree Troost is van veel markten thuis. Hij is geluidsman, verkeersregelaar, brandwacht, beveiliger, om maar een paar dingen te noemen. Tot eind 2020 heeft Andree heel ander werk gedaan. Per 1 januari 2021 begon hij van al zijn hobby’s zijn beroep te maken. Hij heeft toen zijn baan als voorlichter bij de Kamer van Koophandel opgegeven. Hieronder een beeld van deze veelzijdige buurtbewoner en ondernemer in Kruidenwijk.

Geluidsman

Andree heeft van jongs af aan interesse gehad in geluidstechniek. Zijn eerste officiële opdracht op dit gebied kwam in 1993: het Vliegerfeest bij ’t Oor. Hierna werd hij ingehuurd bij verschillende andere manifestaties en wedstrijden zoals bijvoorbeeld de Triatlon en de zakelijke markt. Al snel mocht hij ook de geluidstechniek verzorgen voor Stichting Casla en de nieuwjaarsborrel van de gemeente Almere, toen deze nog in het Stadhuis werd gehouden. Op dit moment werkt hij ook voor Het Gemeentelijke Sportbedrijf, Staatsbosbeheer en de Oostvaarder kliniek.

Andree vindt dit absoluut het leukste werk om te doen. Als geluidsman ben je altijd een hele belangrijke schakel in de organisatie van een evenement. Naast geluidsapparatuur levert Andree ook andere zaken voor evenementen zoals o.a. de aggregaat, verlichting en portofoons.

Verkeersregelaar

In 2015 haalde Andree zijn papieren als evenementenbeveiliger. Hierdoor kon hij inspiratie opdoen bij grote evenementen en ontdekte wat daar zoal bij komt kijken. Niet lang daarna volgde hij een korte opleiding tot Landelijk Erkend Verkeersregelaar.

Industrieel brandwacht

Na een zesdaagse cursus voor Beheerder van Brandmeldinstallaties wordt hij nu ook door organisaties ingehuurd wanneer er bijvoorbeeld risico’s zijn op een defect aan een brandmeldinstallatie. Als brandwacht bestaat zijn taak uit het oplossen van kleine calamiteiten: een brand in een prullenbak blussen of kijken wat er aan de hand is als er ergens een brandalarm afgaat.

Beveiliging

Als beveiligingsman haalt Andree het meeste werk uit de RAI, en het CBR. Ook heeft hij wel eens een klus gehad bij het beveiligen van een windmolenpark. En één klus die hij heel leuk vond, was toen de Vaandeldrager van Rembrand tentoongesteld werd in de Kunstlinie. Verder doet hij voor de Kunstlinie ook wel andere beveiligingsopdrachten.

Drone-piloot

Een nieuwe onderdeel waar Andree mee werkt is de drone. Vorig jaar heeft hij een opname gemaakt van een hele lange rij mensen die de Avondvierdaagse liepen. De organisatie wilde dit jaar graag deze opname gebruiken, voor hun p.r. Ook voor een leverancier van “groene daken” mocht hij de foto’s schieten voor de website. Zelf had Andree met zijn buren al groene daken op zijn schuur gelegd. Voor de Gemeente Almere maakte hij foto- en film opnames van de Playgrounds in Almere.

Netwerk

Andree krijgt al zijn werk vooral via zijn netwerk aangeboden. Voorbeeld: iemand viel het goede geluid bij de Triatlon in Almere op. Andree werd daarna gevraagd om ook het geluid van de Triatlon in Huizen te verzorgen. En vervolgens krijgt hij de geluidsopdrachten voor het Oldtimer Festival en de Havendagen, beiden in Huizen.
Al met al geven al deze stukje werk Andree een goed gevulde week. Hij werkt 4 dagen per week, soms als het nodig is wel 12/13uur op een dag.

Maar Andree doet zijn werk met heel veel plezier. Hij vertelt zeer enthousiast over de verschillende onderdelen. Hij vindt het leuk om mensen te helpen en geniet zelf als hij merkt dat het evenement geslaagd is.

Op de vraag hoe lang hij door wil gaan met dit werk is zijn antwoord: Zolang ik dingen doe, die ik leuk vind, blijf ik dit doen, totdat het lijf niet meer wil meewerken.

 

Contact: Andree Troost op Facebook

Geschreven door Maria

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Straatpraat Parkrun

Parkrun Beatrixpark

Het Kruidenstaat Straatpraatteam was deze keer in het Beatrixpark. Zie hoe een groep enthousiaste lopers en wandelaars twee ronden lopen

Straatpraat over fietspaden

Zaterdagmiddag 18 mei , we hebben een lekker plekje in de zon opgezocht. We stonden met de microfoon en camera

Straatpraat Pasen

Aankomend weekend is het Pasen. Wij als Straatpraatteam waren nieuwsgiering naar de verhalen van de wijkbewoners. Viert u Pasen? Worden

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.