Nieuw bloemperk aan de Regentesseweg

Eindelijk is het bloemen- en plantenperk in Staatsliedenwijk West er gekomen. Als je over het fietspad langs de rand van het water over de Regentesseweg fietst, kan je het bewonderen. De bewoners van nummer 29 tot 36 hebben lang moeten zeuren om de grasstrook voor hun huizen te veranderen in een bloemperk met vaste struiken en planten.

Twee jaar geleden deden ze een aanvraag bij de gemeente. Gebiedssecretaris Karin Breedveld was meteen enthousiast. Er werd overlegd en de afspraak was dat de gemeente voor de plantjes en de bewerking van de grond zou zorgen en dat de bewoners de planten erin zouden zetten en zelf een hekje om het perk zouden maken.

 

Tot zover ging het goed. Maar toen werden de plannen uitgesteld vanwege geldgebrek bij de gemeente. Vorig jaar werd er een ander potje gevonden om de aanleg van het perkje te bekostigen. Maar weer kregen de bewoners daarna te horen dat de plannen toch niet door konden gaan. Dat was een grote teleurstelling voor hen. Gelukkig heeft Karin Breedveld het toen toch nog voor elkaar gekregen dat er alsnog geld werd ingezet voor de aanleg van het bloemen- en plantenperk.

 

Eind mei was het zover. Een grote graafmachine ging aan het werk bij de Regentesseweg. De mensen van het groen ploegden de grond om en legden er een laag potaarde op. Daarna konden de bewoners aan de slag. Ze kregen 4 kratten met rozenstruikjes en andere planten en daar hebben ze een keurig hekje met paaltjes omheen gezet. Lang leve Karin Breedveld!


Zie hier het resultaat:

Geschreven door Margriet

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Basisschool de Digitalis zoekt groenvrijwilligers

Volgend schooljaar krijgen nog meer groepen van basisschool de Digitalis tuinlessen. Is het op maandag, donderdag en vrijdag goed weer, dan gaan kinderen van verschillende leeftijden naar de schooltuin en naar het Kruiderzee-bosje (Tiny Forest) in het Koggepark.

Actie tegel eruit plant erin

Tegel eruit, plantje erin

Er zijn veel stenen tuinen in Kruidenwijk. Maar gelukkig zijn er ook mensen die graag planten in de tuin hebben of die hun stenen tuin weer een beetje groener willen maken.