Bier gebrouwen door Brandweermannen

In gesprek met Dennis van Brouwerij Bluswater.
De mannen achter deze brouwerij zijn Bob en de broers Dennis en Marco.
In hun jeugd waren Dennis en Marco al bezig met bierbrouwen thuis in de keuken van hun ouders in Staatsliedenwijk. 
Nadat Dennis op zichzelf ging wonen is hij verdergegaan met het brouwen van Bier vanuit de keuken in zijn eigen huis in Kruidenwijk.
Eerst werd er gebrouwen voor vrienden en familie maar zo’n 4,5 jaar geleden werd de stap gemaakt naar een brouwerij met echte brouwketels.
Deze productie vond plaats op de Vaart, alwaar ze ook een accijnsvergunning hadden.  Hier konden ze brouwen in een kleine loods.
In een maand tijd hebben ze met zijn drieën dag en nacht gewerkt om een pallet met 2880 flesjes te vullen met bier. Dit deden ze naast hun werk als brandweerman.
 Toen alle flessen gevuld waren, werd de verkoop van het bier gestart. De verkoop liep zo goed, dat de drie brouwers niet in staat waren om genoeg aanvoer te brouwen.
Ze werden als het ware ingehaald door hun eigen succes. 

 

Ze hebben toen de keuze gemaakt om over te stappen naar een externe brouwer: de 7 Deugden, hier werd wel de bierproductie opgevoerd van 20/30 liter naar 2000 liter bier!!!!!!! Een hele stap was dit, die de heren een spannende tijd heeft bezorgd. 

 

De toekomstverwachting van de drie brouwers is dat de 6 biersoorten die nu geproduceerd worden, uit te breiden met nog meer smaken/stijlen. 
Een Proeflokaal met bierketeltjes, waar gasten allerlei biertjes kunnen proeven. 
Het meeste bier van deze brouwerij wordt gekocht door particulieren, maar aan het eind van het jaar worden ze door diverse Brandweercorpsen benaderd voor hun bier Bluswater, om o.a. weg te geven als kerstgeschenk. 

 

Op de vraag hoeveel uur de heren bezig zijn, met de hele organisatie, kon Dennis geen goed antwoord geven, het is hollen of stilstaan. Ligt helemaal aan de vraag en waar behoefte aan is.  

 

De brandweerauto van Bluswater: is te zien op 15 mei bij de Nobelrun in Nobelhorst. 

De Bierbrouwerij Bluswater is te vinden op Facebook, Instagram en uiteraard hun  
Website: www.brouwerijbluswater.nl 

Dennis (l), Bob (m) en Marco

Geschreven door Maria

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Winkel van bloemen in het gooi.

Bloemen in het Gooi

Op de begraafplaats in Kruidenwijk staat een wit gebouw. In dit gebouw is ‘Bloemen in het Gooi’ gehuisvest. Deze bloemenwinkel wordt gerund door Sandy, Roel en Stephanie. In 2015 zijn Sandy en Roel hun eerste bloemenzaak begonnen in Mijdrecht: Bloemenhuis Molenhof.

Arnoud geeft baas en dier weer plezier 

Arnoud Busscher is hondenspecialist en schrijver van het boek “Mensentaalknop uit Hondentaalknop aan”. Een hondenspecialist heeft eigenlijk 2 beroepen: hondengedragstherapeut en puppycoach.