Mozina ( = Mozaïek en Ina )

Ik had afgesproken met Ina voor een interview. Ina haar huis kun je niet missen. De tuin staat vol met prachtige mozaïek kunstwerken. Vandaar deze originele combinatie in de naam van haar huis.

Er wordt regelmatig door gezinnen met kinderen stil gestaan bij de voortuin om naar deze kunstwerken te kijken. Een enkele keer is er zelf aangebeld, door iemand, die advies wilde over mozaïeken.

Hobby

22 jaar geleden is Ina niet meteen begonnen met mozaïek. Zij is eerst begonnen met het verzamelen van en werken met schelpen, steentjes en mosjes, dingen die ze in de natuur vond. Pas toen ze las over mozaïeken, heeft ze deze hobby opgepakt. De combinatie van kleur en materiaal (glas is erg mooi materiaal om te vormen), spreekt haar erg aan. Ina werkt het liefst met ronde vormen en de kleur turquoise.

Les/cursussen

In die 22 jaar heeft Ina veel les gegeven aan basisschool-leerlingen, bejaarden, cursisten van de Volksuniversiteit. Ook in Buurthuis Het Karwij (nu Multiclub) heeft ze lessen verzorgd. Omdat ze regelmatig materiaal miste en dit even snel van huis moest halen, vond ze het handiger om thuis cursussen te gaan geven. In de loop der jaren, hebben heel wat personen bij haar ‘gemozaïekt’. De meeste cursisten komen uit Almere maar er zijn er ook bij die uit plaatsen uit de omgeving komen. De cursisten krijgen tijdens zo’n cursus een object dat ze kunnen bewerken. Zo’n les duurt 2 uur.

Tentoonstelling

Ina haar werk is regelmatig tentoongesteld o.a. op de Expositie Bant in de Basiliek van Bant. Op deze tentoonstelling heeft ze veel van haar werk kunnen verkopen. Ook heeft ze geposeerd in de Muiderkring , in Lutjebroek. En haar werk is ook te vinden op de diverse kunstmarkten.


Zolang als haar gezondheid haar toelaat, wilt Ina creatief blijven. Van mozaïeken kan ze geen genoeg krijgen. En ze heeft nog heel veel ideeën om in de toekomst uit te werken.

Geschreven door Maria

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Arnoud geeft baas en dier weer plezier 

Arnoud Busscher is hondenspecialist en schrijver van het boek “Mensentaalknop uit Hondentaalknop aan”. Een hondenspecialist heeft eigenlijk 2 beroepen: hondengedragstherapeut en puppycoach.

Op bezoek bij de burgermeester

Woensdag 8 maart was de installatie van de nieuwe burgemeester van Almere. Uiteraard in het stadhuis. En wij, de redactie van Kruidenstaat, mochten er bij zijn! Een unieke ervaring.

Straatpraat Pasen

Aankomend weekend is het Pasen. Wij als Straatpraatteam waren nieuwsgiering naar de verhalen van de wijkbewoners. Viert u Pasen? Worden