Jenna met verschillende beschilderde jasjes

Creatief: in een ander jasje!

Jenna Strik woont vanaf haar 10e jaar in Kruidenwijk. Na wat woonuitstapjes naar Muziekwijk, Almere-Buiten, Almere-Haven en Amsterdam, woont ze sinds 6 jaar weer in de Kruidenwijk.

 

Ondanks een baan, jonge kinderen en een hond heeft Jenna tijd gevonden om jasjes te beschilderen. Ze doet dit op een hele mooie, afgewerkte manier, wat superleuke jasjes oplevert.

 

Twee jaar geleden is ze eerst begonnen met het verven van sneakers. Daarna is dit uitgebreid met het verven van leren jasjes. Ze kwam er toen achter dat deze leerverf ook voor textiel gebruikt kon worden. Vandaar de overstap naar katoenen jasjes. “Het fijne van katoen is, dat het lekker materiaal is om op te werken. Én het geeft een mooi resultaat.” Inmiddels gebruikt ze acrylverf voor het beschilderen van textiel.

 

Als klant regel je zelf de jas. In een gesprek vraagt Jenna of je al een thema of een specifieke afbeelding in gedachten hebt. Soms komt de klant zelf met een plaatje van het gewenste ontwerp en soms maakt Jenna naar aanleiding van het gesprek een schets/lay-out. Gaat de klant hiermee akkoord, dan begint het verven.  Hier is ze, afhankelijk van de grootte van de jas, ongeveer drie avonden mee bezig.

Ze maakt afbeeldingen op kinder-, volwassen- en babykleding. De jassen kunnen na het beschilderen gewoon in de wasmachine gewassen worden. 

 

Op de vraag of ze ook workshops geeft, antwoordt ze; ”Nee, maar mocht hier vraag naar zijn, dan lijkt het me heel leuk om die te geven”.Op de foto zijn de diverse maten en soorten afbeeldingen goed te zien. Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op haar Instagrampagina of Facebook.

Geschreven door Maria

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Mooie nagels: een fijn gevoel

Als kind zijnde vond Deborah Smit nagels al interessant. Op latere leeftijd is zij door een vriendin, meegenomen naar een nagelstudio.

Bewoner Odilia in haar woonkamer.

Een  buurtbewoonster met hobby’s

34 Jaar geleden kwam Odilia vanuit Wervershoof naar Almere. Zij betrok de nieuwbouwwoning aan de Nimpfkruidstraat en woont hier nog steeds.

Arnoud geeft baas en dier weer plezier 

Arnoud Busscher is hondenspecialist en schrijver van het boek “Mensentaalknop uit Hondentaalknop aan”. Een hondenspecialist heeft eigenlijk 2 beroepen: hondengedragstherapeut en puppycoach.

Uit de brand in de oude kazerne

Sinds vorig jaar augustus is de oude brandweerkazerne in Staatsliedenwijk in gebruik genomen als noodopvang voor asielzoekers. Aanvankelijk kwamen er vooral Oekraïners te wonen, op dit moment worden er zo’n 120 mensen vanuit de hele wereld opgevangen.