Een zeer sportieve familie

Een zeer sportieve familie
HCAW: Honk- en Softbalclub "Allen Weerbaar" Dames U15

In de Kamillestraat in Kruidenwijk woont een heel sportief gezin: de familie Arrindell. Ik had een gesprek met Eugene, de vader van het gezin. Eugene kwam al op heel jonge leeftijd, hij was 4 jaar, in aanraking met honkbal. Hij groeide op in Curaçao in een echte honkbalfamilie. Het outfield (verre veld om de geslagen ballen op te vangen) vond hij het leukst. Tot hij 38 á 39 jaar was, heeft hij op deze plek gespeeld.

Sinds 1992 woont Eugene in Almere. Hij is binnen Almere vaak verhuisd, maar vindt Kruidenwijk nu heerlijk om in te wonen. Hij en zijn vriendin zijn superblij met hun eengezinswoning. Gelukkig geen flat meer, niet al die trappen op en af. Ze wonen dicht bij het Beatrixpark, waar ze regelmatig komen, bijvoorbeeld om de honden uit te laten. En zomers wordt er gebarbecued in het park of ze gaan naar de midgetgolfbaan.

Eugene is in Almere terechtgekomen bij honkbal en softbal vereniging Almere 90. Alle drie zijn dochters speelden bij deze club en toen de coach van een van de teams ermee ophield, heeft Eugene de training overgenomen. Hij heeft drie jaar softbaltraining gegeven en is toen overgestapt naar Quick in Amersfoort en is hoofdcoach geworden bij HCAW U15 in Bussum. HCAW kende hij nog van vroeger. Met HCAW is hij, toen hij nog speelde, zelfs Nederlands Kampioen geworden. Dat houdt in dat hij de hele winter door elk weekend training geeft: hij is van 12 tot 15 uur bij Quick in Amersfoort, dat in de hoofdklasse speelt. Daarna geeft hij van 17 tot 20 uur training bij HCAW. Omdat hijzelf op zo’n hoog niveau gespeeld had, hoefde hij gelukkig geen extra opleiding hiervoor te volgen.


De hele familie speelt inmiddels bij HCAW in Bussum: de oudste dochter bij Dames 1 en de twee jongere dochters spelen nog bij het team onder 15 jaar. Bovendien is de vriendin van Eugene, Samantha, manager van dat team.

Een heel sportieve familie, kun je wel zeggen

Geschreven door Maria

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Straatpraat Parkrun

Parkrun Beatrixpark

Het Kruidenstaat Straatpraatteam was deze keer in het Beatrixpark. Zie hoe een groep enthousiaste lopers en wandelaars twee ronden lopen

Met de FIXbrigade uit de kou

Een FIXbrigade helpt mensen met een laag inkomen gratis om hun huis energiezuiniger te maken. De gemeente Almere heeft samen

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.