Wijkwerker Angela Campbell

In buurtcentrum het Kardoes spreek ik Angela Campbell, wijkwerker met specialisatie opbouwwerk voor de gebieden Kruidenwijk, Staatsliedenwijk en Centrum. Sinds februari van dit jaar versterkt zij het wijkteam. Bij het wijkteam kan je terecht met allerlei verschillende vragen op het gebied van wonen, werken en gezondheid. Het team bestaat uit professionals van diverse organisaties, zodat er altijd iemand is die raad weet met jouw vraag.

Over Angela

Angela zelf heeft in Nederland gestudeerd en is daarna voor de liefde naar Suriname verhuist. In Suriname heeft ze gewerkt met jongeren in de gevangenis en had zij een eigen stichting Vania B. Wat zich richt op jongeren en podiumkunsten. Voor de toekomst van haar kinderen hebben zij en haar vriend besloten om terug te verhuizen naar Nederland. Het sociale van haar werk in Suriname wou ze ook in Nederland voortzetten. Zodoende is ze gaan solliciteren als wijkwerker met specialisatie opbouwwerk. Je mag dan met bewoners onderzoeken hoe je samen kan bijdragen aan een mooiere en prettigere wijk/leefomgeving: wat is ervoor nodig en hoe gaan we dat doen?

Wijkwerker Angela Campbell

Huisvestingscommissie

Op dit moment neemt Angela deel aan de huisvestingscommissie. Binnen het wijkteam komen namelijk veel vragen binnen over huisvesting en Angela zelf heeft in de praktijk ondervonden hoe lastig het kan zijn om een woning te vinden. De commissie bestaat uit leden van de VMCA, maatschappelijk werk en opbouwwerk. Ze vangen de signalen op en willen kijken hoe ze bewoners kunnen informeren over huisvestingsvragen. Op dit moment doen ze dit door om de vrijdag (oneven weken) online voorlichting te geven. De voorlichting is voor alle Almeerders en aanmelden kan via https://project-huisvesting.mailchimpsites.com. In de toekomst hopen ze dit uit te breiden met een maandelijkse bijeenkomst op een locatie.
Heb je een vraag voor het wijkteam kom dan langs op het spreekuur. Iedere donderdag van 10:00 – 12:00 uur in Gezondheidscentrum de Driehoek. Je kan ook online een afspraak maken via www.wijkteams.almere.nl of telefonisch via 14 036.

Benieuwd naar wat een wijkwerker nog meer kan betekenen? Lees dan het artikel “Van saai binnenhof naar groene ontmoetingsplek

Geschreven door Het wijkteam

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

De Vreedzamewijk groeit

Sinds een paar maanden zijn Kruidenwijk, Staatsliedenwijk en Waterwijk onderdeel van de Vreedzame Wijk. Kinderen in deze wijken leren om zelf ideeën te bedenken, met elkaar te overleggen en samen conflicten op te lossen.