NL doet in Kardoes

Op vrijdag 15 maart 2024 was er een NL doet activiteit in Staatsliedenwijk. Ruim 80 vrijwilligers en medewerkers van verschillende diensten verzamelden zich vanaf 10.00u ‘s morgens in het Buurcentrum Kardoes om van daaruit de wijk in te trekken met afvalgrijpers en afvalzakken. Daarnaast mochten in de weken ervoor bewoners zich bij GoedeStede opgeven als zij hun tuin of schuurtje wilde laten opruimen.

Partners en aanwezigen

De NL doet activiteit was een initiatief van woningbouwcorporatie GoedeStede in samenwerking met het Kardoes, De Schoor, de reinigingsdienst van de gemeente en bewoners. Daarnaast heeft de lokale onderneming Donker Groen een grote bijdrage geleverd door de schenking van een boom en verschillende plantjes aan het Kardoes. Ook de binnentuin van het buurtcentrum hebben zij meteen een groene opknapbeurt gegeven! Naast deze partners was er ook bezoek van de wethouder Leefbaar Kees Ahles, de directeur van De Schoor Gerard Boekhoff, de directeur van GoedeStede Arjan Deutekom en andere gezagdragers van de gemeente Almere. Zij mochten ook de handen uit de mouw steken terwijl er een praatje werd gemaakt met lokale bewoners en medewerkers.

Wat is er allemaal gedaan

De ruim 80 deelnemers hebben in een groot deel van de wijk het zwerfvuil van de straten en stoepjes opgeruimd. Bewoners konden hun eigen tuin of schuurtje ook nog laten opruimen of leeghalen van grof afval. De deelnemers zijn vervolgens met man en macht aan het werk geweest om dit afval met busjes weg te vervoeren. Verder zijn er tientallen fietsen die verlaten stonden in de binnenhofjes opgeruimd. Op de fietsen was door GoedeStede enkele maanden van te voren een etiketje opgehangen met een melding aan eigenaren om die uiterlijk deze dag uit de openbare ruimte te verwijderen. Een enkele bewoner kon nog op de valreep zijn of haar fiets nog bemachtigen voordat deze door de dienst zou worden weg vervoerd!

Doel van de activiteit

Deze jaarlijkse activiteit is bedoeld om aandacht te vragen voor het zwerfafval problematiek in de Staatsliedenwijk. Veel bewoners ondervinden hier last van en trekken regelmatig hierover aan de bel bij de lokale diensten. De organisatoren wilden met deze actie bewustwording creëren van het belang van samenwerken aan een schonere wijk.

 

Wil jij je ook inzetten voor een schone buurt en Supporter worden van Schoon Almere? Vraag dan gratis afvalzakken, afvalgrijpers en handschoenen aan. Je wordt dan automatisch Supporter van Schoon. Kijk voor meer informatie op de website DoeMee | Almere

Geschreven door Het wijkteam

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Verstopt kleurspektakel

Iedereen die via het W.Schermerhornpad / W.Dreesweg naar het centrum fietst, komt langs het pand: La Defense. La Defense staat beter bekend als het gebouw waarin de Belastingdienst en het UWV gehuisvest zijn.

Bouwen door de buurt

Twee jaar geleden werd in Kruidenwijk een project gestart, waarin bewoners zelf plannen konden indienen voor woningen in de wijk. Acht (oud)bewoners van Kruidenwijk hebben toen ook een plan ingediend.

De energieke buurt

Veel mensen willen hun energierekening naar beneden brengen, nu de prijzen zo gestegen zijn. Maar hoe je dat doet, is ingewikkeld, zeker als je niet zo technisch bent en ook niet zo veel geld hebt.