Een wildernis van bramenstruiken werd er verwijderd naast het fietspad aan de Kweekgrasstraat. Zo kwam er meer licht en ruimte op het fietspad. Maar het opengevallen stuk grond werd slechts ingezaaid met gras en er werden alleen wat kleurloze struikjes geplant, terwijl zo’n fietspad er zo veel mooier kan uitzien. Zo jammer!

Vorig jaar was ik al bezig om contact te zoeken met de gemeente over de inrichting van het groen. Mijn berichtjes aan gemeente en wijkregisseur werden nooit beantwoord. Samen met een buurvrouw heb ik toen maar wat narcisbollen tussen de struikjes gezet. Daar bleef het voorlopig bij. Ik had me intussen wel aangesloten bij de Groene Buur en sprak daar met mensen die groen aan het aanleggen waren in Almere Buiten. Daar was toch ineens een flink stuk grond in het gras ingezaaid met planten die fijn zijn voor vlinders en bijen. Het heette een ‘bijenlint’. Dat wilde ik ook.

Toen het fietspad kaal bleef, heb ik toch maar weer het algemene nummer van de gemeente Almere (14 036) gebeld en me door laten verbinden met de afdeling Openbare Ruimte. Gezegd dat ik in mijn wijk graag een stuk met bloemen ingezaaid wilde hebben. Dat ik tot nu toe geen reactie had gekregen. Mijn melding werd officieel in behandeling genomen. Een week later werd ik gebeld door iemand van de gemeente die bij mij aan de deur was geweest om de situatie te bekijken! Het leek hem een goed idee en dit voorjaar zal er een strook in het gras zaaiklaar gemaakt en ingezaaid worden door de gemeente. Zo snel kan het ineens gaan! Ik was blij verbaasd over deze snelle reactie.

Het loont dus echt de moeite om de gemeente met ideeën te bellen. Mocht je er op telefoonnummer 14 036 niet uitkomen, dan mag je ook altijd mij even mailen. Dan kan ik proberen te helpen. Maar het is niet echt moeilijk. Je moet wel goed kunnen aangeven voor welke ruimte je iets wilt regelen. Ik ben heel blij dat ik het toch nog een keer geprobeerd heb en dat het nu gelukt is. Ik kijk in elk geval al uit naar het komende voorjaar. Veel succes met jouw aanvraag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *