Een gezellig Braderie in Kruidenwijk!

Op 28 mei jl. organiseerde Anita Stolp een gezellige braderie op het speelveld bij de Kornoeljestraat en de Weegbreestraat in Kruidenwijk.
We spreken Anita op de dag van de braderie en verteld dat ze wel activiteiten organiseert. Maar dat ze het leuk vond om nu eens iets voor de hele wijk te organiseren. Het idee voor een braderie is vorig bij haar en haar dochter Tamira ontstaan. Zo’n twee maanden geleden is Anita aan de uitwerking van het idee begonnen. 
Anita heeft contact gezocht bij Karin Breedveld van het Wijkbudget. Een vergunning hoefde bij de Gemeente niet aangevraagd te worden, omdat er geen muziek gedraaid werd en er geen alcohol op het terrein wordt geschonken.  
Verder heeft zij de Braderie helemaal alleen georganiseerd, de kraamhuur en verhuur, het springkussen, een dixie, de viskraam, en de ijscocar Jonica. Er was ook een Foodtruck gepland helaas is die de dag voor de Braderie door een vuilniswagen in elkaar gereden.   
Van vrijwilligers heeft Anita veel hulp gehad bij het rondbrengen van de mooie flyer, en op de ochtend van de braderie met het opzetten van de kramen.
 
Dit interview vond rond 14:00 plaats en wat was het gezellig druk op het terrein, er stonden steeds mensen bij de diverse kraampjes te kijken, te praten of om iet te kopen. Anita vertelde dat de belangstelling voor de braderie erg positief is, zoals ze letterlijk zei: “het loopt steeds lekker door” Aangezien het de eerste keer is dat zij dit organiseert vond Anita het super spannend, maar vindt ze het zeker voor herhaling vatbaar. 
Er stonden in totaal 25 kraampjes opgesteld, met o.a. diverse kraampjes met 2e hands kleding houten speelgoed, diamond painting, 2e hands huisraad, en Tupperware. 

Een aantal kraampjes heb ik bezocht. 
De Sieradenkraam van Tamira alle sieraden worden zelf gemaakt. Tamira is inmiddels 3 jaar bezig en doet veel ideeën op via Pinterest. Ze verkoopt ook veel sieraden via Etsy. De verkoop van vandaag, viel haar niet tegen. 

Tupperware wordt helaas niet meer in Nederland verkocht. De dame achter de kraam vertelde, dat zij nu haar “voorraad” d.m.v. braderieën verkoop, dit gaat goed, omdat er nog steeds veel belangstelling is voor dit merk.  
 
2e Hands kleding Sandra. Sandra staat vaker op braderieën en heeft een eigen webshop. De kraam had ze zelf ingericht met een leuk papiertje, waarop de kleding mooi uitkwam en ze heeft een heel groot rek met mooie kinderkleding staan.  
Volgens Sandra is de ochtend rustig verlopen, maar was er vanmiddag duidelijk meer belangstelling voor de braderie.
Nog een sieradenkraam die ik bezocht heb, is van Louna en Deliyah.  Twee zeer jonge dames die het allebei leuk vinden om met bezoekers te praten, maar ook zelf langs de kraampjes gaan om te zien wat er zoal te koop is. 
Louna is de creatieveling, zij maakt alle sieraden. Elke dag na haar school maakt ze wel een paar armbandjes. Vandaag zijn er veel armbandjes, haarklippen en kettinkjes gekocht door kinderen en volwassenen, de bak was bijna leeg. Kortom ze hebben een goede omzet gehaald vandaag. 
  
Het plein zag er echt heel gezellig uit, de zon scheen het springkussen werd goed gebruikt, de kraampjes hadden geen gebrek aan belangstelling, en zowel de viskraam als de ijscocar deden beiden goede zaken.  

Kortom een zeer geslaagde braderie die zeker voor herhaling vatbaar is!

Geschreven door De Schoor

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

kerstukje gemaakt door kinderen

Kerstactie Kruidenwijk 2023

Ook dit jaar is er weer een kerstactie in Kruidenwijk. Anita, de grote motor achter de actie, is er dit

Rommelroute

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de samenleving. Spullen en kleding krijgen steeds vaker een tweede leven. Bij de

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.