Ook dit jaar is er weer een kerstactie in Kruidenwijk. Anita, de grote motor achter de actie, is er dit jaar weer heel druk mee.
Door scholen in de wijk worden kerststukjes gemaakt en deze worden uitgedeeld aan oudere mensen. Een deel van de stukjes en kaartjes gaat naar verzorgingshuis de Kiekendief en de Toonladder. Eerst wordt er materiaal opgehaald voor de kerststukjes, geschonken door sponsors als Ranzijn, Ruimtelijk Groen, de gemeente Almere, Teddy Snack, Dierenzaak Beestachtig Goed, Bloemen in het Gooi, Albert Heijn Lavendelplantsoen en Kwekerij Almere. Deze spullen worden naar de scholen gebracht die zich hebben aangemeld om kerststukjes en kerstkaartjes te maken. Dat zijn dit jaar b.s. de Heliotroop, b.s. de Sri Ganesha, de Zeedauw (kinderdagverblijf voor kinderen met een handicap) s.b.o. de Watertuin en het Taalcentrum. Er zijn wel 576 kerststukjes gemaakt en maar liefst 706 kaartjes!!!

De kerststukjes worden vervolgens opgehaald en verspreid over verschillende adressen. Dat doet Anita niet alleen, ook hiervoor heeft ze weer sponsors gevonden. Op maandag helpt de Buurthopper, op dinsdag is er een busje van de Schoor en op vrijdag rijdt er iemand van Almere City. Vrijwilligers uit de buurt helpen mee om de stukjes en kaarten weg te brengen naar de adressen. Ook nu zullen er veel mensen zijn die blij zijn met de extra aandacht die ze via deze actie krijgen van kinderen en vrijwilligers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *