Oranjepad in het Beatrixpark

Wandelen in het park, maar dan echt

Het wordt naar we mogen aannemen aanstonds weer wat beter weer. Minder nat en drassig. Dat is gunstig voor het wandelen in het park, vooral als je dat ‘in het park’ vrij letterlijk neemt.

 

De oppervlakkige Beatrixparkbezoeker kent natuurlijk de hoofdroutes die in elk weertype perfect geschikt zijn om zonder modderige schoenen of fietsbanden te krijgen door het park te lopen of fietsen. Dat zijn geasfalteerde of anderszins verharde paden en wegen die je soepel en snel tussen al het groen door van A naar B brengen. Prima natuurlijk, maar er is meer.
Op initiatief van de Beheergroep Buurtbewoners Beatrixpark is er tevens een route die compleet in het groen loopt. Dat is het zogenoemde Oranjepad. Het is een onverhard pad dat je het hele park rond brengt en in totaal ongeveer 3 kilometer lang is. Dat onverharde maakt dat droog weer wel prettig is, maar met laarzen aan kan het ook zonder dat. Het Oranjepad is ideaal voor het uitlaten van de hond. Of uzelf want twee rondjes Oranjepad is wel zo ongeveer 10.000 stappen(!).

 

De Oranjepadroute is gemarkeerd met uiteraard oranje merktekens op bruggen en paaltjes. Je kunt beginnen bij het eerste de beste merkteken dat je ziet, en van daaruit een rondje maken tot je weer op dezelfde plek bent. Zie je het eerste merkteken links van het pad, dan moeten alle volgende ook links van het pad te zien zijn. Ze allemaal rechts houden kan ook, dan loop je de route in omgekeerde volgorde.

 

Op die manier is een kaart niet echt nodig, maar die is er natuurlijk wel. Kijk maar op DEZE PAGINA van de website van de Beheergroep. Je vindt daar ook een link om de kaart eventueel als pdf-document te downloaden. Veel wandelplezier.

 

Groeten van de Beheergroep Buurtbewoners Beatrixpark (www.beatrixparkalmere.nl)

Geschreven door Beatrixpark Beheergroep

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Bosranken in het Beatrixpark

Het onderhoud van het Beatrixpark wordt grotendeels gedaan door een groep bewoners die rondom het park wonen. Dat is de

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.