Nieuw gezicht in het Kardoes

Sinds 7 juni is Annemarie Oosting officieel het nieuwe gezicht van buurtcentrum Het Kardoes. Doordat ze op haar eerste werkdag positief testte op corona, was de daadwerkelijke start als sociaal verbinder op 14 juni. Als sociaal verbinder van het buurtcentrum kijkt Annemarie wat er allemaal speelt in de buurt en wat er nodig is én zorgt zij er samen met de vrijwilligers voor dat daar iets voor georganiseerd wordt in het Kardoes.


Annemarie is haar carrière ooit begonnen als verpleegkundige in opleiding in het Slotervaartziekenhuis. Dit bleek uiteindelijk geen match. Ze heeft toen de overstap gemaakt naar SPH en is van daaruit activiteiten gaan organiseren voor ouderen. Binnen de ouderenzorg heeft ze een managementsopleiding kunnen afronden en is zij vrijwilligerscoördinator en welzijnscoördinator geworden. Waar ze blij van wordt is coachen en helpen. Doordat ze haar horizon wou verbreden en ook met én voor andere groepen wil werken heeft ze gereageerd op de vacature sociaal verbinder.

De match met het Kardoes is perfect. Annemarie houdt van een dynamische omgeving en het Kardoes is net een mini-versie van de samenleving. Allerlei culturen komen er samen, mensen helpen elkaar en de sfeer is goed. Daarnaast is het dichtbij de stad en goed te bereiken. Haar missie is om de sfeer goed te houden en dat het aanbod aansluit bij een brede groep. Iedereen moet zich welkom kunnen voelen in het buurtcentrum. Annemarie zou graag nog meer senioren willen bereiken, want die zijn nog ondervertegenwoordigd onder de bezoekers. Op dit moment wil ze een dansavond organiseren voor senioren, de discobal en nieuwe stereoset zijn al besteld én er is contact met Het Danspaleis. “Als ook de senioren ons goed weten te vinden en als het allemaal in harmonie gaat met de bezoekers die er al zijn, dan ben ik echt blij.”

Geschreven door De Schoor

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

NL Doet in Kruidenwijk

Achterin Kruidenwijk, op het speelveld in het verlengde van de Sesamstraat langs het water, wordt er op zaterdag 16 maart

Met de FIXbrigade uit de kou

Een FIXbrigade helpt mensen met een laag inkomen gratis om hun huis energiezuiniger te maken. De gemeente Almere heeft samen