NL Doet in Kruidenwijk

Achterin Kruidenwijk, op het speelveld in het verlengde van de Sesamstraat langs het water, wordt er op zaterdag 16 maart hard gewerkt. Het is ‘NL Doet’, de dag waarop veel vrijwilligers een extra klus gaan doen, bij hun eigen vrijwilligersinitiatief of voor een keertje bij een leuk initiatief in de buurt. Bewonersvereniging Van Brug tot Brug die het veld beheert, doet elk jaar mee, want er is altijd wel wat te doen.

De spandoeken aan het hek van de pluktuin met NL Doet, wapperen me vrolijk tegemoet als ik aankom op het veld. Het team van deze dag is net aan het lunchen. Anita, de motor achter het initiatief, biedt me meteen een lekker broodje aan, want ook deze keer is de lunch picobello door haar verzorgd. Samen met Cor en andere bewoners, waarvan er deze zaterdag zes aanwezig zijn, draagt ze zorg voor het onderhoud van het veld. En soms helpt de gemeente met het uitvoeren van de grote klussen.

 

Dit jaar heeft Van Brug tot Brug bijzonder bezoek. Zes leidinggevenden van verschillende diensten van de gemeente Almere steken deze zaterdag de handen uit de mouwen. In werkkleding doen ze mee aan het snoeien en planten. Ze vinden het een waardevolle ervaring om zo samen met bewoners aan de slag te gaan en hadden dit jaar het buurtinitiatief Van Brug tot Brug uitgekozen.

 

Er worden hortensia’s geplant. Eerst worden de ‘sneeuwballen’ uit de grond gehaald, want die planten kunnen niet goed samen groeien met hortensia’s. Ze krijgen een nieuwe bestemming op een andere plek. Verder gaat het NLDoet team de struiken langs het pad aan de vaart snoeien.
Steeds wordt het veld een stukje mooier en beter aangepast aan de behoefte van de wijk. Vorig jaar is er een pluktuin aangelegd. Dit jaar is het veld verrijkt met meerdere speeltoestellen aan de rand, zodat de braderie en andere bewonersactiviteiten er nog gewoon kunnen plaatsvinden. Dat had wel even wat voeten in de aarde, want eerst stond het speeltoestel precies in het midden. Door de vasthoudendheid van Anita en Cor is het goed gekomen en is het speeltoestel alsnog verplaatst.

 

De narcissen staan in grote hoeveelheden geel te kleuren. De struiken bloeien en het is niet koud. Er is wel regen voorspeld, maar deze middag schijnt de zon nog tussen de wolken door. Kortom, een heerlijke dag voor een vrijwilliger om samen met anderen bezig te zijn in het groen.

Geschreven door Margriet

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Bouwen door de buurt

Twee jaar geleden werd in Kruidenwijk een project gestart, waarin bewoners zelf plannen konden indienen voor woningen in de wijk. Acht (oud)bewoners van Kruidenwijk hebben toen ook een plan ingediend.

Even voorstellen: Ercan Ates

Ercan Ates is van origine Turks en al ruim 40 jaar woonachtig in Nederland. Hij is gelukkig getrouwd en heeft vier mooie kinderen. Voor Ercan geldt dat humor in de dagelijkse werkzaamheden een noodzaak is.

De Vreedzamewijk groeit

Sinds een paar maanden zijn Kruidenwijk, Staatsliedenwijk en Waterwijk onderdeel van de Vreedzame Wijk. Kinderen in deze wijken leren om zelf ideeën te bedenken, met elkaar te overleggen en samen conflicten op te lossen.