Het Beatrixpark

Een stadspark is er voor iedereen in Almere, maar uiteraard in het bijzonder voor de mensen die er in de buurt wonen.
Weinig ‘Kruidenstaatslieden’ zullen er nooit een stap hebben gezet. Wie een rondje door het hele park maakt komt trouwens gemakkelijk aan 4000
stappen. Met of zonder hond. Bovendien kun je er ook heerlijk fietsen, skaten, varen en soms zelfs kamperen. En vergeet niet de planten en dieren die je er kunt tegen komen. Daarom is het goed om in dit nieuwe medium aandacht te geven aan ons gezamenlijke Beatrixpark en wat daar gebeurt.

 
BBB
Zo is er bijvoorbeeld elke eerste zaterdagmiddag van de maand een clubje vrijwilligers bezig met kleinschalig onderhoud. Ze zijn te herkennen aan feloranje hesjes met achterop BBB, Beheergroep Buurtbewoners Beatrixpark. Het beheer van de parken in de stad is natuurlijk een taak van de gemeente, maar het Beatrixpark omvat een aantal kleinere cirkeltuinen die voor een gemeente die zuinig met haar budget moet omgaan, te arbeidsintensief zijn (lees: waar je niet met machines kunt werken). Daar springt de BBB bij. Ook het kleine en het grote eiland in het park worden voornamelijk door de BBB onderhouden. In de rest van het park kun je ook BBB vrijwilligers tegen komen, met een zeis of een handzaag, om door kleinschalig werk de natuurwaarden in het park te verhogen.
 
Onder de vrijwilligers zijn zeker mensen met groene vingers, en de coördinatie is in deskundige handen, maar er zijn ook mensen bij die van tuinwerk nauwelijks kaas gegeten hebben. Zij vinden het gewoon leuk en gezellig met wat buurtgenoten iets nuttigs te doen in de buitenlucht. Met de juiste instructies kan iedereen het, daar komt het op neer.
 
Dat is waarom wij actief zijn op de eerste zaterdag van de maand. Als u zich één of meer keren bij ons wilt aansluiten, dan bent u welkom! Aanmelden kan via onze website:


 
www.beatrixparkalmere.nl
Wat de BBB ook doet is een website onderhouden waar een schat aan informatie te vinden is over het Beatrixpark en het werk van de BBB. Waaronder honderden foto’s. Na aanmelding als vrijwilliger krijgt u maandelijks de uitnodiging voor de werkmiddag, en kunt per keer besluiten of u meedoet of niet. 

Geschreven door Beatrixpark Beheergroep

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Rick van Rooijen met groene jas en blauwe pet

Wie is Rick van Rooijen

Rick van Rooijen woont al sinds 1990 in Kruidenwijk, dicht tegen de rand van het Beatrixpark aan. Hij en zijn vrouw namen zich voor om iets voor het Beatrixpark te doen als ze niet meer zouden werken. Maar al een paar jaar voor zijn pensioen bij de bank begon het groen in Ricks bloed te kriebelen.

boek met groen en een muis.

GROEN IN DE STAD!!

Donderdag 9 februari presenteerde Ton Eggenhuizen zijn boek ‘Van dwergmuis tot stadsreus’ in het gebouw van The Green Story in Almere Haven. Dat is niet in Kruidenwijk of Staatsliedenwijk, maar zijn boek heeft te maken met de HELE stad.

Kikkerpoelen met een geheim

Als we u vertellen dat er in het Beatrixpark twee grote kikkerpoelen zijn gegraven, denkt u gemiddeld genomen vermoedelijk: leuk nieuws, waar kan ik die dingen gaan bekijken?

Tegel eruit, plantje erin op 2 en 4 juni

Het is weer zover. Als je deze lente bezig gaat in je tuin, haal er dan een paar tegels uit, lever ze in en je krijgt een prachtig plantje terug dat je meteen in de open grond kunt neerzetten.