Het Beatrixpark

Een stadspark is er voor iedereen in Almere, maar uiteraard in het bijzonder voor de mensen die er in de buurt wonen.
Weinig ‘Kruidenstaatslieden’ zullen er nooit een stap hebben gezet. Wie een rondje door het hele park maakt komt trouwens gemakkelijk aan 4000
stappen. Met of zonder hond. Bovendien kun je er ook heerlijk fietsen, skaten, varen en soms zelfs kamperen. En vergeet niet de planten en dieren die je er kunt tegen komen. Daarom is het goed om in dit nieuwe medium aandacht te geven aan ons gezamenlijke Beatrixpark en wat daar gebeurt.

 
BBB
Zo is er bijvoorbeeld elke eerste zaterdagmiddag van de maand een clubje vrijwilligers bezig met kleinschalig onderhoud. Ze zijn te herkennen aan feloranje hesjes met achterop BBB, Beheergroep Buurtbewoners Beatrixpark. Het beheer van de parken in de stad is natuurlijk een taak van de gemeente, maar het Beatrixpark omvat een aantal kleinere cirkeltuinen die voor een gemeente die zuinig met haar budget moet omgaan, te arbeidsintensief zijn (lees: waar je niet met machines kunt werken). Daar springt de BBB bij. Ook het kleine en het grote eiland in het park worden voornamelijk door de BBB onderhouden. In de rest van het park kun je ook BBB vrijwilligers tegen komen, met een zeis of een handzaag, om door kleinschalig werk de natuurwaarden in het park te verhogen.
 
Onder de vrijwilligers zijn zeker mensen met groene vingers, en de coördinatie is in deskundige handen, maar er zijn ook mensen bij die van tuinwerk nauwelijks kaas gegeten hebben. Zij vinden het gewoon leuk en gezellig met wat buurtgenoten iets nuttigs te doen in de buitenlucht. Met de juiste instructies kan iedereen het, daar komt het op neer.
 
Dat is waarom wij actief zijn op de eerste zaterdag van de maand. Als u zich één of meer keren bij ons wilt aansluiten, dan bent u welkom! Aanmelden kan via onze website:


 
www.beatrixparkalmere.nl
Wat de BBB ook doet is een website onderhouden waar een schat aan informatie te vinden is over het Beatrixpark en het werk van de BBB. Waaronder honderden foto’s. Na aanmelding als vrijwilliger krijgt u maandelijks de uitnodiging voor de werkmiddag, en kunt per keer besluiten of u meedoet of niet. 

Geschreven door Beatrixpark Beheergroep

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Bijenlint

Een bijenlint in de buurt

Een wildernis van bramenstruiken werd er verwijderd naast het fietspad aan de Kweekgrasstraat. Zo kwam er meer licht en ruimte

Tegels eruit… planten erin

Ik was al een poosje van plan mijn voortuintje uit te breiden met “bijvriendelijke”planten. Omdat ik door een onhandige actie

Bosranken in het Beatrixpark

Het onderhoud van het Beatrixpark wordt grotendeels gedaan door een groep bewoners die rondom het park wonen. Dat is de

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.