Verstopt kleurspektakel

Iedereen die via het W.Schermerhornpad / W.Dreesweg naar het centrum fietst, komt langs het pand: La Defense. La Defense staat beter bekend als het gebouw waarin de Belastingdienst en het UWV gehuisvest zijn. De buitenzijde van het gebouw heeft een zilverkleurig aluminium gevel met horizontale raamstroken en ziet er daardoor strak uit. Het binnenterrein ziet er echter heel anders uit. Wie het binnenterrein van dit gebouw betreedt wordt getrakteerd op een waar lichtspektakel.

 

De glazen gevels aan het binnenterrein zijn beplakt met Radiant Light Film, een soort folie. Deze folie is geleverd door fabrikant 3M. 3M ontwikkelde deze Radiant Light Film oorspronkelijk voor een parfumflesje. De folie reflecteert in de felle kleuren rood, geel en groen. De kleur van deze gevel verandert bij een ander standpunt en bij een andere zonnestand en zorgt daarmee voor een kleurbeleving.

 

La Defense ligt aan het einde van een reeks kantoorgebouwen aan de noordzijde van het Centraal Station. Het gebouw is 23.000 vierkante meter, met een parkeergarage voor ruim 300 auto’s. Het gebouw moest een mooie overgang worden tussen de kantoorpanden en de woningen in de wijk.

 

Het architectenbureau was UN Studio, de architect Ben van Berkel en de opdrachtgever was Eurocommerce. Hegeman Bouw heeft het bouwwerk in 2004 gerealiseerd.

 

Bron Architectuur.ORG
www.architectuur.org/bouwwerk/489/Kantoorgebouw_La_Defense.html

Geschreven door Maria

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Komende activiteiten

De komende maanden is er weer veel te doen in de Kruidenwijk en de Staatsliedenwijk. Een greep uit het programma.

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.