3 handen en tekst Wijkteam Almere stad midden

Nieuws van het Wijkteam | Nina Witteveen

Nina Witteveen is sinds april 2022 werkzaam in het wijkteam stad-midden. Net als alle andere wijkwerkers komt zij geregeld bij bewoners thuis. Als maatschappelijk werker biedt zij bewoners in een gesprek de mogelijkheid om inzicht te krijgen in hun vraagstukken. Soms heeft een bewoner behoefte aan meerdere gesprekken en daar is ook de mogelijkheid voor. De behoefte van de bewoner staat bij haar op de voorgrond. “Iedere vraag is welkom: we kijken samen naar hoe je het beste geholpen bent”.


Wat vind jij het meest leuke aan je werk?

Het meest leuke aan mijn werk vind ik het verschil in de vraagstukken van mensen. De afwisseling maakt het werk uitdagend voor mij. Tegelijkertijd doen de verhalen van mensen mij ook altijd beseffen dat de problemen die zij tegenkomen in hun leven dingen zijn die eenieder kan overkomen en hoe belangrijk het daarom ook is om als mensen naar elkaar om te blijven kijken (naar je buur, je ouders, vrienden). Ik vind het ontzettend dankbaar om als maatschappelijk werker iemand weer een stapje verder te kunnen helpen en te zien hoe mensen daarna zelfstandig verder gaan met hun vraagstuk.


Wat gaat volgens jou goed in de wijk?

Ik ben nog geen jaar werkzaam in dit wijkteam, maar wat ik mooi vind om te zien is hoe in ons wijkteam de krachten tussen verschillende hulpverleners, organisaties, maar vooral ook bewoners gebundeld worden. Ik ben blij om te merken hoe we met bijvoorbeeld woningbouw, wijkagenten en huisartsen en andere organisaties de samenwerking opzoeken. Het lukt vaak om snel met elkaar te schakelen en dat heeft een positieve uitkomst in het belang van de bewoner.


Wat kan beter?

Ik vind het lastig om te zien wat de energiecrisis bij de mensen thuis te weeg brengt. Veel gezinnen zijn de dupe van de hoge energieprijzen en hebben moeite dit te betalen. Daar komen vaak nog andere zorgen en stress bij kijken, waardoor mensen overbelast kunnen raken. Ik hoop dat de mensen die hiermee zitten de ruimte voelen om naar het spreekuur te komen en erover te praten. Gelukkig hebben we in ons gebied een prettige plek waar dit mogelijk wordt gemaakt door meerdere partijen: wijkteam, humanitas, plangroep, ondersteuning schuldenstabilisatie en de sociaal raadslieden. Er wordt gelijk gekeken bij welke partij je het beste geholpen bent of je kan gelijk langs meerdere partijen. We kunnen ook helpen bij het doen van een aanvraag voor de voedselbank.
 
Heb jij er behoefte aan om een keer het spreekuur te bezoeken? Loop dat gerust een keer langs.
Elke donderdag van 10.00u – 12.00u.

Geschreven door Het wijkteam

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Geef ratten geen kans

Ratten komen af op etensresten. Bijvoorbeeld op brood dat voor de vogels en eendjes is gestrooid. Ratten knagen leidingen kapot

Even voorstellen: Ercan Ates

Ercan Ates is van origine Turks en al ruim 40 jaar woonachtig in Nederland. Hij is gelukkig getrouwd en heeft vier mooie kinderen. Voor Ercan geldt dat humor in de dagelijkse werkzaamheden een noodzaak is.