Zingen met Bianca

Bianca Busscher geeft sinds kort muziekles in de studio bij haar woning in Kruidenwijk. Ze heeft een veelzijdige achtergrond. Ze is ook nog grafisch ontwerper, organiseert hondentrainingen en verkoopt spullen via internet. Maar haar grote passie is muziek en daar stopt ze veel tijd in. Ze is zangeres geweest in verschillende popbandjes en ze zingt nog in een zevenkoppige band, genaamd Rolling Coaster. Ook doet ze mee aan World Jam, dat in coronatijd online ontstaan is. Dat werkt zo: Je doet een oproep als je een bepaald nummer wilt zingen en geeft aan wat voor instrumenten je daarvoor nodig hebt. Muzikanten uit de hele wereld kunnen zich dan inschrijven. Je prikt een datum voor de uitvoering en speelt samen online.


Bianca heeft dans en muziekles gegeven op scholen. Nu geeft ze thuis zangles aan kinderen en volwassenen, die ze begeleidt op de piano of de ukelele. Ze heeft al een aardige klantenkring en maakt voor haar lessen vooral gebruik van pop-repertoire. In haar werkkamer hangen dan ook posters van Tina Turner, Elvis, Prince en Michael Jackson, George Michael en Amy Winehouse.

Op dit moment volgt Bianca nog een opleiding tot zangpedagoge. Ze vindt het heel belangrijk dat mensen hun stem goed gebruiken en gezond houden. Zelf is ze eens twee maanden haar stem kwijt geweest. Een stemlogopedist heeft haar toen geholpen en daar heeft ze veel van geleerd. Bianca was al vroeg enthousiast over muziek, dans en theater. Bij haar oma en opa probeerde ze altijd zelf melodietjes op het orgel te spelen. Maar toen ze echte orgelles kreeg, vond ze het helemaal niet leuk en was er na drie weken alweer afgegaan. Later is ze naar de Faust theaterschool gegaan, die nu Theaterschool Almere heet.
De spelers en spelertjes werden vaak voor figurantenrollen en bijzondere activiteiten gevraagd.
Bianca gunt ieder kind net zo’n mooie hobby om blij van te worden. Geld moet niet bepalen of kinderen die kans krijgen.
Daarom geeft Bianca graag veel bekendheid aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Geschreven door Maria

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Uit de brand in de oude kazerne

Sinds vorig jaar augustus is de oude brandweerkazerne in Staatsliedenwijk in gebruik genomen als noodopvang voor asielzoekers. Aanvankelijk kwamen er vooral Oekraïners te wonen, op dit moment worden er zo’n 120 mensen vanuit de hele wereld opgevangen.

De fietsenwinkel in Almere kruidenwijk op de hoek van de Wollengrasweg en Gipskruidweg

Fietsen met Peter

Peter Bouwmeester heeft al 17 jaar een fietsenzaak in Kruidenwijk. Als het mooi weer is, zie je Peter aan het

Stichting Abigail helpt Turkse familie

In Staatsliedenwijk woont al sinds 1994 Hellen Guldner. Zij en haar man Max hebben in de afgelopen 30 jaar een stichting opgezet ‘Abigail’, waarmee ze steun bieden aan mensen die in onze maatschappij tussen wal en schip raken.