Jeugdfonds Sport & Cultuur

Bianca Busscher benaderde de Kruidenstaat, omdat ze graag iets meer wil vertellen over het Jeugdfonds Sport en Cultuur Almere. Als ambassadeur van dat fonds vindt ze het heel belangrijk dat kinderen de gelegenheid krijgen om in hun vrije tijd op voetballen, turnen, streetdance, judo, theater- of schilderles te gaan.


Als er thuis te weinig geld is, kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur financieel bijspringen. Maar niet iedereen weet dat het fonds er is. Daarom maakt Bianca er reclame voor. Aanvragen worden bij het fonds ingediend via zogenaamde ‘intermediairs’, mensen die veel contact hebben met kinderen of hun ouders, dat zijn er in Almere wel meer dan vijfhonderd. Waarom vindt Bianca sporten of iets creatiefs doen voor kinderen zo belangrijk? “Veel kinderen hebben niet de mazzel gehad die ik heb gehad”, zegt Bianca. “Sport en cultuur zorgen ervoor dat je eigenwaarde ontwikkelt en zelfvertrouwen krijgt. Het is goed voor je ontwikkeling. En het is gewoon fijn om zoiets te doen, bijvoorbeeld om even te ontsnappen aan problemen thuis. Kinderen leren door sport en cultuur discipline. Ze merken dat ze een doel kunnen bereiken, Dat gaat niet ineens, maar ze ontdekken dat ze door te oefenen, in kleine stapjes steeds iets beter kunnen worden.”


Meer weten over Bianca? Lees dan zingen met Bianca
Logo Jeugdfonds sport en cultuur

Over het Jeugdfonds Sport en Cultuur

Als er thuis te weinig geld is, helpt het Jeugdfonds Sport& Cultuur. Zij kunnen het lesgeld of de contributie van sportclubs of dans-, muziek of theaterlessen betalen en eventueel ook spullen als sportkleding, dansschoenen of een instrument.
Een aanvraag kun je doen via intermediairs: op school, via de buurtsportcoach, via de kinderweker, het wijkteam of via het project “Als ik later groot ben… in de bibliotheek.
Vaak hoort de intermediair al binnen een week of de aanvraag goedgekeurd of afgekeurd wordt. Als de aanvraag is goedgekeurd kan de ouder of verzorger het kind aanmelden bij bijvoorbeeld de sportclub, de theater- dans- of muziekschool.

 

Voor meer informatie gaat u naar de website van het Jeugdfonds Sport en Cultuur

Geschreven door Margriet

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Wijken in cijfers

De Kruidenstaat is een online krant voor Kruidenwijk en Staatsliedenwijk. Een krant voor en over de bewoners van beide wijken.

Kruidenstaat: Straatpraat Beatrixpark

Straatpraat of Parkpraat?

Het Straatpraatteam stond zaterdag 13 januari met camera en microfoon klaar  in het Beatrixpark om interviews af te nemen. We

Kunst in de Kruidenwijk

Wanneer je wandelt door Almere, ook in de Kruidenwijk, zie je soms ineens een kunstwerk , bijvoorbeeld het hertje bij

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.