Maak kennis met Ben en Riet

Als je vanuit Kruidenwijk naar het centrum fietst, kom je vaak langs Prinsenpad 35. Hier wonen Ben en Riet. Ze zitten als het niet te warm is, liefst buiten langs het fietspad. Met hun gezellige tuin en hun beider scootmobielen voor de deur, kun je hun huis niet missen.

 

Vanaf 1982 wonen zij in de Staatsliedenwijk. Via Makelaar van der Linden hebben ze dit huis gevonden. Ben weet nog dat hij 100 gulden “borggeld” moest betalen!!!!!
Ben en Riet woonden toentertijd in Weesp. Ze hebben hun huis in de verkoop gedaan en dat werd in een mum van tijd verkocht. Het huis in Almere was nog niet klaar. Dus hebben ze lang moeten inwonen bij kennissen o.a. in Abcoude en Bussum. Tot ze in Haarlem inwoonden en de huurder de dienstwoning moest verlaten.

 

Toen hadden Ben en Riet even geen dak meer boven hun hoofd.
Ze zijn naar de bouwopzichter van hun woning gegaan.Hebben hun probleem voorgelegd en na wat aandringen mochten ze er toch gaan wonen: Prinsenpad 35.
Geen enkele woning in hun rijtje was toen klaar of opgeleverd. De schilder en stukadoor waren zelfs nog in hun huis bezig. Ze hebben matrassen op de grond gelegd als bed en als bank. Douchen deed Ben op zijn werk. Riet kocht in het centrum kant en klare maaltijden. Zo hebben ze een tijdje gebivakkeerd.

 

Beiden waren superblij toen hun opgeslagen huisraad, met de verhuiswagen, in Almere afgeleverd werd.
Ben en Riet hebben de bouw van hun woning gevolgd en er toen veel foto’s gemaakt. Die laten ze graag zien. Ze wonen nog steeds naar volle tevredenheid op het Prinsenpad. Er zijn veel buren weggegaan. Ze hebben vooral heel goed contact met de buren die er ook al lang wonen. Verder zijn Ben en Riet lid van de buurtapp. Als ze om wat voor reden dan ook hulp nodig hebben, plaatsen ze een bericht in de app. Er wordt dan van alle kanten hulp aangeboden. Dat is voor hun heel fijn.
Hun scootmobielen geven hen de mogelijkheid om boodschapjes te doen en er even op uit te gaan.
Zoals ze zelf zeggen: “Wij gaan hier nooit meer weg”.

Geschreven door Maria

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Stichting Abigail helpt Turkse familie

In Staatsliedenwijk woont al sinds 1994 Hellen Guldner. Zij en haar man Max hebben in de afgelopen 30 jaar een stichting opgezet ‘Abigail’, waarmee ze steun bieden aan mensen die in onze maatschappij tussen wal en schip raken.

Uit de brand in de oude kazerne

Sinds vorig jaar augustus is de oude brandweerkazerne in Staatsliedenwijk in gebruik genomen als noodopvang voor asielzoekers. Aanvankelijk kwamen er vooral Oekraïners te wonen, op dit moment worden er zo’n 120 mensen vanuit de hele wereld opgevangen.

Arnoud geeft baas en dier weer plezier 

Arnoud Busscher is hondenspecialist en schrijver van het boek “Mensentaalknop uit Hondentaalknop aan”. Een hondenspecialist heeft eigenlijk 2 beroepen: hondengedragstherapeut en puppycoach.