Maak kennis met veelzijdige Richarin Dorothea

Zij is van vele markten thuis: schilderen, maken van gedichten, toneel en het ontwerpen van kleding.

Toen Richarin uit Amsterdam Zuidoost kwam, heeft ze met haar gezin 2 jaar in Waterwijk gewoond. Daarna ongeveer 3 jaar in Kruidenwijk in deze periode bezocht ze regelmatig Corrosia in Almere-Haven, voor optredens van dans, zang, en toneelstukken. Corrosia en het bezoeken van de sportschool om de hoek waren haar uitjes  


Daarna is ze vertrokken naar Curaçao om aldaar te werken. Bij terugkomst in Nederland heeft Richarin voor ongeveer een jaar op kamers gewoond in Staatsliedenwijk. Richarin komt regelmatig in het Kardoes. 

Zij kent het Kardoes al heel lang, ze heeft hier zelfs haar trouwfeest gegeven, maar vindt sinds dit feest het Kardoes wel veranderd.


Op 8 maart heeft Richarin internationale vrouwendag in het Kardoes bezocht wat een gezellige dag was met veel dans.

Onlangs was er lentekriebels in het Kardoes ook hier heeft Richarin aan meegedaan. Er werd eerst 5 min, gespeeddatet en daarna heeft zij heerlijk gedanst met de overige bezoekers. Het was wel jammer dat er zo weinig mannen waren. 


Haar hobby’s zijn schilderen bij deze schilderijen schrijft ze gedichten. 

Richarin is van beroep Textiel docent Tweedegraads en de ervaringen uit deze opleiding, gebruikt ze in haar werk: het maken van kleding, hoeden en tassen. Graag zou Richarin in de toekomst een tentoonstelling van haar schilderijen zien in het Kardoes. En dat ze dan een kans krijgt om bij de schilderijen gemaakte gedichten, voor te lezen. 


Ook zou ze graag iets met toneel gaan doen, ze schrijft al sinds haar 15e. Op 17-jarige leeftijd heeft ze haar eerste toneelstuk geschreven.  Een toneelgroep voor vrouwen opstarten, staat ook op haar verlanglijstje. 

Geschreven door Maria

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Weggeefwinkel Mengelmoes

Op elke dinsdag en donderdagochtend is de Weggeefwinkel Mengelmoes in Staatsliedenwijk open. Je vindt er kleding, klein huisraad en houdbare