Het Bijenlint, voorlopig aan zijn einde gekomen

In eerdere afleveringen van dit verslag van de aanleg van een bijenlint langs het fietspad tussen de Kweekgrasstraat en het St. Janskruidplantsoen, heb ik u verteld over de voortgang van dit project. De bedoeling was dat er een 80 m lange strook met wilde bloemen zou gaan groeien op deze plek.

In oktober vorig jaar had ik mijn wens kenbaar gemaakt bij de Gemeente Almere via telefoonnummer 14 036 en had binnen korte tijd bericht ontvangen, dat de gemeente opdracht had gegeven aan de groen aannemer om dit in het voorjaar uit te gaan voeren. Omdat ik eigenlijk mijn oren niet kon geloven, heb ik afgelopen voorjaar ook nog een paar keer gebeld, maar begin april kwam er dan toch echt een tractortje een strook omploegen en werd het bijenlint ingezaaid. De foto’s hiervan heeft u in vorige afleveringen van de Kruidenstaat kunnen zien. Ik was helemaal blij!!

 

Omdat niet alle bewoners op de hoogte waren van mijn verzoek en de actie van de gemeente, heb ik na het inzaaien de gemeente gebeld met het verzoek de strook enigszins af te zetten bv met rood-wit lint zoals bij de bladkorven. Helaas was daar geen budget meer voor. Met een buurvrouw samen heb ik nog wel 1 bordje erbij gezet, maar na 2 weken was dat ook verdwenen. Door wat mond op mond reclame, leken de bewoners er toch iets meer rekening mee te houden en begon er iets te groeien.

 

Groot was dan ook mijn schrik, toen bij de eerstvolgende maaibeurt van het gras langs deze route, ook het bijenlint een kopje kleiner gemaakt bleek te zijn. Een klacht bij de gemeente kon dit niet herstellen natuurlijk, maar beloofd werd met de aannemer contact op te nemen, zodat het bijenlint nog een tweede kans kon krijgen. Ik kreeg weer wat hoop, er leek serieus werk van gemaakt te zijn.

 

Twee weken geleden echter kwam ik terug van een wandeling langs de Noorderplassen en snoof de fijne geur van versgemaaid gras op. Jammer genoeg bleek de communicatie over het bijenlint bij de aannemer niet tot de uitvoerders te reiken. Wederom was ook het bijenlint met de grond (of liever met het gras) gelijk gemaakt. Zeer gefrustreerd heb ik toen weer contact met de gemeente gezocht. Deze vonden het ook erg jammer en zeker niet de bedoeling, bovendien doodzonde van het geld en de inspanning. Men zou de groen aannemer er weer op aanspreken.

 

Er is nu een toezegging dat de betreffende groen aannemer volgende voorjaar voor eigen kosten dit lint opnieuw gaat aanleggen. Hopelijk lukt het dan wel de niets ontziende maailust in toom te houden. Ik ga u daarvan te zijner tijd weer op de hoogte houden. Helaas dus geen foto’s van een weelderige strook bloemen, zoals gehoopt. Maar wel de hoop op betere tijden!!!

April

Juni

Augustus

Geschreven door Marijke

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Bosranken in het Beatrixpark

Het onderhoud van het Beatrixpark wordt grotendeels gedaan door een groep bewoners die rondom het park wonen. Dat is de

Bijenlint

Een bijenlint in de buurt

Een wildernis van bramenstruiken werd er verwijderd naast het fietspad aan de Kweekgrasstraat. Zo kwam er meer licht en ruimte

Tegels eruit… planten erin

Ik was al een poosje van plan mijn voortuintje uit te breiden met “bijvriendelijke”planten. Omdat ik door een onhandige actie

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.