‘Vreedzame Wijk’ maakt plannen

‘Het is belangrijk dat we elkaar weten te vinden, dat we signalen delen over wat er mis gaat en dat we ideeën verzamelen.’ Dat willen medewerkers van organisaties die met kinderen en hun gezinnen te maken hebben, in Staatsliedenwijk, Kruidenwijk en Waterwijk. Op 1 februari kwam de werkgroep Vreedzame Wijk voor het eerst bij elkaar. De werkgroep bestaat uit medewerkers van het wijkteam, de buurthuizen, de kinderopvang, vanuit de sport en de cultuur en de scholen. Zij komen per jaar een keer of vier bij elkaar om plannen te maken en de onderlinge samenwerking te versterken.

 

De medewerkers die in buurthuis de Draaikolk bij elkaar zijn gekomen, hebben al een training gehad vanuit de Vreedzame Wijk. In de training ging het over de manier waarop je kinderen een stem kunt geven en hen beter kunt betrekken bij activiteiten in de buurt. Nu stond op het programma wat zij willen gaan doen en hoe ze onderling met elkaar gaan samenwerken.

 

Door Agnes en Amy, de trekkers van de Vreedzame Wijk, werd verslag gedaan van alle activiteiten van het laatste jaar. Van de lessen met de kinderen, de jaarplanning van activiteiten en de website. Er is een nieuwe kinderraad in voorbereiding. En om beter samen te werken komt er een appgroep en een sociale kaart. Het voornemen is ook om een training voor vrijwilligers te gaan organiseren over de werkwijze van de Vreedzame Wijk.

 

Deze bijeenkomst kwamen ook verschillende problemen uit de wijken langs, zoals eenzaamheid, afvaloverlast en het gebrek aan speelplekken in bepaalde delen van de wijk. Er werden ideeen naar voren gebracht hoe je hierbij kinderen kunt betrekken. Denk daarbij aan kinderen die kaarten maken tegen eenzaamheid en verspreiden op een rommelmarkt. Of aan leuke activiteiten om kinderen bewust te maken van het weggooien van afval.

 

Zo’n project als de Vreedzame Wijk heeft een aanlooptijd nodig. Mensen moeten elkaar vinden en manieren vinden om beter samen te werken. Als het aan de werkgroep ligt, zullen er langzamerhand steeds meer activiteiten komen, waarin de ideeen van de Vreedzame Wijk zichtbaar worden. De kinderen van Kruidenwijk, Staatsliedenwijk en Waterwijk blijven hierin centraal staan.

Geschreven door Margriet

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Kruidenstaat: Straatpraat Beatrixpark

Straatpraat of Parkpraat?

Het Straatpraatteam stond zaterdag 13 januari met camera en microfoon klaar  in het Beatrixpark om interviews af te nemen. We

Kunst in de Kruidenwijk

Wanneer je wandelt door Almere, ook in de Kruidenwijk, zie je soms ineens een kunstwerk , bijvoorbeeld het hertje bij

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.