Kisten en kastjes voor de rupsbestrijding

In het Beatrixpark kunt u, als u goed om u heen kijkt, een paar kisten tegenkomen. En in de bomen verschillende typen nestkastjes.

Het is onderdeel van de strijd die de gemeente voert tegen de overlast van de eikenprocessierups. Het doel van al dat houtwerk is dat er meer natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups in het park komen. Want we leven in een tijd waarin uiteraard alleen op een natuurvriendelijke manier overlast wordt bestreden.

Over het hoe en wat precies schrijft de gemeente uitgebreid op haar website. U leest daar wat er precies in die kasten en kisten moet komen te zitten. En bijvoorbeeld waarom u er goed aan doet om vooral niet in die broedkisten te komen.

 

U leest er alles over op de website van de Beheergroep Buurtbewoners Beatrixpark.

Geschreven door admin

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Moestuin

Een moestuin in Staatsliedenwijk

Als je de Churchillweg inrijdt richting station, verwacht je niet zo gauw groentebedden of stralende dahlia’s. Toch kun je tussen

Basisschool de Digitalis zoekt groenvrijwilligers

Volgend schooljaar krijgen nog meer groepen van basisschool de Digitalis tuinlessen. Is het op maandag, donderdag en vrijdag goed weer, dan gaan kinderen van verschillende leeftijden naar de schooltuin en naar het Kruiderzee-bosje (Tiny Forest) in het Koggepark.

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.