Tegel eruit, plantje erin

Als je geen tuin hebt, maar wel een mooie muur voor je huis, dan kun je een geveltuin aanleggen. Zo kun je toch iets doen om je huis en de buurt groener, mooier en koeler te maken. Het enige wat je hoeft te doen is een rij tegels langs je gevel weghalen en vervangen door groen. En om je op weg te helpen, bieden de Groene Buren een compleet startpakket aan. Dit pakket bevat 10 plantjes (je kunt kiezen tussen schaduw- of zonplanten), 1 zak tuinaarde, een zakje zaden, gedetailleerde uitleg én een handige gieter. Maar dat is nog niet alles – je kunt het pakket ook nog aanvullen met extra planten en aarde naar wens.

 

Waarom zou je een geveltuintje aanleggen? Het antwoord is simpel: het verfraait niet alleen je straat, maar het draagt ook bij aan een gezondere leefomgeving. Geveltuintjes zorgen voor meer groen in de stad, bevorderen de biodiversiteit, verminderen hittestress en zorgen voor een betere waterafvoer.


Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan voor een geveltuintje-pakket via www.groenebuuralmere.nl/iedereengroen.
Voordat je het formulier invult, vergeet niet een foto te maken van de plek waar je het geveltuintje wilt aanleggen en deze te uploaden.


De data waarop de startpakketten kunnen worden afgehaald, ontvang je per e-mail.

Je kunt ook eerst informatie vragen aan de Groene Buren die je op de braderie van 2 juni tegenkomt. Maar wacht niet te lang, want de beschikbaarheid is beperkt!

Geschreven door admin

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Rommelroute

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de samenleving. Spullen en kleding krijgen steeds vaker een tweede leven. Bij de

Winter-wonderland

Winter Wonder (Jeugd)land

Op donderdag 28 en vrijdag 29 december kun je – gratis! – naar het Winder Wonder Jeugdland met een overdekte