Kinderwijkraad op weg naar een Manifest

Wat een inspirerende bijeenkomsten hebben we steeds met de kinderwijkraad!


Het was top om te zien hoe de kinderen naar elkaar luisterden, elkaar begrepen en tot oplossingen kwamen. Gehuld in hun vreedzame-wijk-truien, straalden ze eenheid uit terwijl ze hun ideeën deelden en zichzelf op video presenteerden.


Met elkaar hebben ze mooie afspraken gemaakt op welke manier ze willen vergaderen. In de volgende punten vertellen de kinderen hoe ze willen vergaderen:
* We luisteren naar elkaar
* We laten elkaar uitpraten
* We proberen elkaar te begrijpen ook als we het niet met elkaar eens zijn
* We komen samen tot oplossingen
* We hebben onze Vreedzame wijk trui aan
* We hebben een open en rechte houding tijdens het vergaderen
* Een foutje maken is niet erg, want dan kunnen we leren van elkaar, en doen we het de volgende keer beter.


Na deze afspraken met elkaar te hebben gemaakt, zijn we verder gegaan naar het Manifest.


Daarna hebben de kinderen in groepjes gebrainstormd en met de hele groep hebben ze een top 5 opgesteld van punten die de Kinderwijkraad wil aanpakken. Ze gaan dit in de andere klassen voorstellen. Zo praten alle kinderen mee en worden de plannen van alle kinderen in de wijk. De Kinderwijkraad en de werkers in de wijk die met de kinderen samenwerken, maken uiteindelijk een Manifest. Dat wordt op de buitenspeeldag op 12 juni gepresenteerd.

Wij, de Kinderwijkraad en de mensen die meewerken aan de Vreedzame Wijk, zijn verheugd om u allen uit te nodigen voor de presentatie van ons Manifest op 12 juni om 11.00 uur op het Lavendelplantsoen. In dit Manifest vertellen we meer over al onze plannen. Wat gaan de kinderen doen voor de wijk? En wat gaan de verschillende buurtorganisaties die met kinderen werken doen?
Op 12 juni om 11.00u presenteren we ons Manifest aan de wethouder, de leerlingen van de scholen en aan de partners. Daarna gaan we samen genieten van een Buitenspeeldag, georganiseerd door Talent in Opleiding (TIO) en andere partners.
Laten we samen onze wijk nog mooier maken!

Geschreven door Vreedzamewijk

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Voorjaarsfeest De Stek

14 april, 13 – 17 uur Paardrijden Schminken Springkussen Oud-Hollandse spelletje Hapjes, drankjes en meer Activiteitenkaart € 7,50Losse activiteiten €

Informatie-uur huisvesting

Het wijkteam krijgt vaak vragen over huisvesting en wonen. We zien en horen hoe moeilijk het tegenwoordig is om een