Wijken in cijfers

Google Maps Staatsliedenwijk

De Kruidenstaat is een online krant voor Kruidenwijk en Staatsliedenwijk. Een krant voor en over de bewoners van beide wijken. Met deze artikelenreeks ‘Wijk in cijfers’ willen we informatie geven over de statistieken uit onze wijken zoals bijvoorbeeld over wonen, energie, verkeer en nog veel meer! Deze keer gaat het over de aantallen bewoners en hun achtergrond.

Bron: allecijfers.nl

Kruidenwijk

Bewoners naar leeftijd


Er wonen 7.930 personen in de Kruidenwijk. De grootste groep inwoners zijn de personen tussen de 45-65 jaar. Dan volgt de groep van 25-45 jaar. En het grappige is dat de groepen 0-15 en 65+ bijna even groot zijn. Allebei in aantal iets boven de 1.300.

Het aantal inwoners van de wijk is overigens in tien jaar tijd gedaald met 234 personen. In

Kruidenwijk daalden de cijfers, terwijl in de gemeente Almere juist een toename was van meer dan 2%.

Migratieachtergrond


De achtergrond van de inwoners van de wijk is zeer divers. Volgens de CBS-cijfers van 2022 was 10,3% Marokkaans, 22,2% Surinaams, 5,7% Antilliaans en 5,6% Turks. En dan heb je nog het blokje overig 32,4%. In deze wijk is 23.7% westers, dit is hoog, in vergelijking met de Stad Almere. Volgens die cijfers is 11% westers.

Staatsliedenwijk

Bewoners naar leeftijd

 

In 2013 woonden er 2.530 personen in deze wijk. Hun aantal is in de loop der jaren afgenomen met 90 personen. Dus ook in deze wijk geen toename van nieuwe bewoners. Evenals in Kruidenwijk is de leeftijdsgroep 25-45 het sterkst vertegenwoordigd. Dan volgt de groep van 45-65 jaar. En dan komt in deze wijk de leeftijd 0-15 jaar als derde uit de bus.
Blijven over de 15-25 jarigen en de hekkensluiter is de 65+ groep.

Migratieachtergrond

 

De migratieachtergrond van de Staatsliedenwijk is: 23,8% Surinaams (bijna gelijk aan Kruidenwijk), 13,6% Marokkaans, 6,6% Antilliaans, 4,2% Turks . Het blokje overige is in deze wijk 35,2%. De inwoners met een westerse achtergrond bedraagt hier 16,6%, dat is bijna 6 % lager dan in Kruidenwijk.

Geschreven door Sjaak en Maria

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Met de FIXbrigade uit de kou

Een FIXbrigade helpt mensen met een laag inkomen gratis om hun huis energiezuiniger te maken. De gemeente Almere heeft samen

NL doet in Kardoes

Op vrijdag 15 maart 2024 was er een NL doet activiteit in Staatsliedenwijk. Ruim 80 vrijwilligers en medewerkers van verschillende