Een nieuw jaar met de Vreedzame Wijk

Nieuwjaarslunch vreedzame wijk
Nieuwjaarslunch vreedzame wijk

Op donderdag 18 januari 2024 was er een Nieuwjaarslunch met alle betrokken partners van de Vreedzame wijk. De lunch was in Het Karwij op de Lavendelplantsoen. Aanwezig waren de buurtsportcoaches van Talent In Opleiding (TIO), de gemeente Almere, Kleur in Cultuur, De Schoor, Stichting Collage, Kinderopvang Zonnepret, Art Playground, basisschool Digitalis en woningbouwcorporatie Goede Stede. En ook wij van de Kruidenstaat waren er!


Na een creatief spel met als thema de Grondwet, werd er kort weer even stilgestaan bij de doelstellingen en pijlers van de Vreedzame wijk. Vervolgens gaven Amy en Agnes, de trekkers van de Vreedzame Wijk in Almere, een voorproefje van de activiteiten die het aankomend jaar op het programma staan. Er komen nieuwe basistrainingen, voor partners die bij de Vreedzame wijk willen aanhaken. Er komen oudertrainingen voor ouders die bijvoorbeeld willen leren hoe je kunt omgaan met conflicten en de polarisaties in de maatschappij. En er start ook een train-de-trainercursus voor wie interesse heeft om zelf Vreedzame-Wijk-trainer te worden.


Op dit moment worden er 300 gastlessen gegeven aan kinderen van verschillende scholen in de wijken. Daar komen ideeën en wijkacties uit voort. Ook gaat er een kinderraad aan de slag, die bedenkt wat ze belangrijke onderwerpen vinden in elke wijk, die moeten worden aangepakt.


Op 1 februari 2024 is het eerste overleg van de vreedzame werkgroep. In deze werkgroep stemmen verschillende organisaties hun activiteiten op elkaar af. Ze kijken hoe ze de principes van de vreedzame wijk zo goed mogelijk in de praktijk kunnen brengen.


Alle partners van de Vreedzame Wijk gaan zelf actief aan de slag om de Vreedzame wijk breed aandacht te geven bij de ouders en kinderen die zij bereiken. In het aankomend jaar gaat er gewerkt worden aan een intentieverklaring. Deze zal in samenwerking met de kindercommissie en alle partnerorganisaties worden samengesteld. Op de Nationale Buitenspeeldag in juni zal deze intentieverklaring worden ondertekend. Op de Buitenspeeldag zal er ook een manifest gepresenteerd worden met wijkacties.


Wil je meer weten over de Vreedzame Wijk en alle acties? Neem dan contact op met Amy Rotgans, vreedzaamalmere@gmail.com.

Geschreven door Het wijkteam

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Kruidenstaat: Straatpraat Beatrixpark

Straatpraat of Parkpraat?

Het Straatpraatteam stond zaterdag 13 januari met camera en microfoon klaar  in het Beatrixpark om interviews af te nemen. We

Kunst in de Kruidenwijk

Wanneer je wandelt door Almere, ook in de Kruidenwijk, zie je soms ineens een kunstwerk , bijvoorbeeld het hertje bij

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.