Een zonnige dag met heel veel spelende kinderen

Al meer dan 10 jaar organiseren Jantje Beton en kinderzender Nickolodeon de Nationale Buitenspeeldag. Door Talent in Opleiding werd deze dag dit jaar georganiseerd op het Lavendelplantsoen. 15 enthousiaste jongens en meisjes waren op woensdag 14 juni aanwezig om de deelnemende kinderen de spelletjes uit te leggen, ze te stimuleren en te begeleiden bij alle activiteiten.


Om exact 14 uur werd de muziek aangezet en werden er mededelingen over het programma van die middag omgeroepen. Er waren heel veel activiteiten, o.a. een stormbaan, voetbal, basketbal en andere balspelen. Stichting Kleur in Cultuur verzorgde de dansworkshops, waar veel gebruik van werd gemaakt. Het was enig om te zien hoeveel plezier de kinderen hadden in het bewegen. De stormbaan liep werkelijk storm! Ook het tafelvoetbalspel was erg in trek. Alles was heel ruim opgezet, zodat alle activiteiten goed te zien waren.


Elk kind kon meedoen deze middag. Je hoefde je niet aan te melden. De jongens en meisjes van Talent in Opleiding hadden de PR voor deze middag verzorgd m.b.v. flyers, posters en door alle Almeerse scholen hierover in te lichten. Door deze uitgebreide PR waren veel kinderen op deze Buitenspeeldag afgekomen. Het was goed te zien dat alle kinderen volop aan het genieten waren. Er waren veel activiteiten waarin samen iets gedaan moest worden en het was geen enkel probleem voor de kinderen om een medespeler te vinden.


Vanwege het warme weer werden in de loop van de middag flesjes water, stukjes fruit en wat snacks uitgedeeld. Naarmate de middag vorderde kwamen er ook steeds meer kinderen op het Lavendelplantsoen meedoen met deze Buitenspeeldag. Kortom een heel geslaagde middag, die hopelijk volgend jaar ook weer kan plaats vinden.

Geschreven door Maria

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

kerstukje gemaakt door kinderen

Kerstactie Kruidenwijk 2023

Ook dit jaar is er weer een kerstactie in Kruidenwijk. Anita, de grote motor achter de actie, is er dit

Kraampjes met spullen

Geslaagde Braderie in Kruidenwijk

Het was weer een gezellige drukte bij de braderie op 4 juni op de hoek van de Kornoeljestraat/ Steenbreekstraat. Het weer werkte natuurlijk ook mee, er was een aangenaam zonnetje.