Een zonnige dag met heel veel spelende kinderen

Al meer dan 10 jaar organiseren Jantje Beton en kinderzender Nickolodeon de Nationale Buitenspeeldag. Door Talent in Opleiding werd deze dag dit jaar georganiseerd op het Lavendelplantsoen. 15 enthousiaste jongens en meisjes waren op woensdag 14 juni aanwezig om de deelnemende kinderen de spelletjes uit te leggen, ze te stimuleren en te begeleiden bij alle activiteiten.


Om exact 14 uur werd de muziek aangezet en werden er mededelingen over het programma van die middag omgeroepen. Er waren heel veel activiteiten, o.a. een stormbaan, voetbal, basketbal en andere balspelen. Stichting Kleur in Cultuur verzorgde de dansworkshops, waar veel gebruik van werd gemaakt. Het was enig om te zien hoeveel plezier de kinderen hadden in het bewegen. De stormbaan liep werkelijk storm! Ook het tafelvoetbalspel was erg in trek. Alles was heel ruim opgezet, zodat alle activiteiten goed te zien waren.


Elk kind kon meedoen deze middag. Je hoefde je niet aan te melden. De jongens en meisjes van Talent in Opleiding hadden de PR voor deze middag verzorgd m.b.v. flyers, posters en door alle Almeerse scholen hierover in te lichten. Door deze uitgebreide PR waren veel kinderen op deze Buitenspeeldag afgekomen. Het was goed te zien dat alle kinderen volop aan het genieten waren. Er waren veel activiteiten waarin samen iets gedaan moest worden en het was geen enkel probleem voor de kinderen om een medespeler te vinden.


Vanwege het warme weer werden in de loop van de middag flesjes water, stukjes fruit en wat snacks uitgedeeld. Naarmate de middag vorderde kwamen er ook steeds meer kinderen op het Lavendelplantsoen meedoen met deze Buitenspeeldag. Kortom een heel geslaagde middag, die hopelijk volgend jaar ook weer kan plaats vinden.

Geschreven door Maria

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

flyer opening mengelmoes en Mozaïek

Weggeefwinkel Mengelmoes opent haar deuren

Op 28 februari a.s. opent weggeefwinkel Mengelmoes officieel haar deuren in Het Kardoes.
Wij vieren graag samen met u onder het genot van een hapje en drankje deze feestelijke opening, u kunt gelijk het eindresultaat van Mozaïek in je portiek bewonderen.

Muts met tekst

Schuif aan bij de Warme Winter Eettafel

De komende Wintermaanden besteed de Schoor samen met de Nieuwe Bibliotheek extra aandacht aan hartverwarmende activiteiten. Één van die activiteiten zijn de Warme Winter Eettafels.

En de winnaar is……

De kerstboom actie is gewonnen door Stephanie van der Linde!
Met een nipte meerderheid van de stemmen wint Stephanie het warme winter pakket.