Bouwen door de buurt

Twee jaar geleden werd in Kruidenwijk een project gestart, waarin bewoners zelf plannen konden indienen voor woningen in de wijk. Acht (oud)bewoners van Kruidenwijk hebben toen ook een plan ingediend. Het zijn mensen die door de woningnood nu op een kamer of samen in een klein appartementje wonen of soms helemaal geen huis meer hebben. Vooral jonge mensen, maar ook wat oudere mensen. Het is hun droom om te gaan wonen in de wijk waar ze zijn opgegroeid of lange tijd prettig gewoond hebben. En het lijkt erop dat die droom voor deze acht mensen in vervulling kan gaan.


Op woensdagavond 10 mei hebben Ian en Myo, Maaike, Dylano, Loïs en Jordy, Dorothé, Lorine en Gijs hun plan met de bewoners besproken in het Kardoes. Het plan van de groep bestaat uit een serie tiny houses aan het Gemberpad, het fietspad langs de vaart tegenover de Wisselweg. Tiny houses zijn kleine huisjes met alles erop en erin. In Poort en ook in Oosterwold kun je ze al op verschillende plekken vinden.
De initiatiefnemers hadden de avond zelf georganiseerd. Ze hebben flyers rondgebracht en mensen zelf aangesproken om naar de avond te komen. Aan de rand van het Gemberpad was een bordje neergezet met de flyer. Het was een prettige bijeenkomst waarin door de omwonenden vragen werden gesteld, maar ook werd nagedacht over oplossingen. Tijdens de informatieavond was de gemeente aanwezig om een toelichting te geven op de pilot.


Als alles goed gaat met de vergunningen, het archeologisch onderzoek en het verplaatsen van bomen, kunnen de huisjes in 2024 worden gebouwd.
Als het project een succes wordt, kunnen mensen ook in andere wijken dit soort plannen maken met de gemeente.


De groep heeft een filmpje gemaakt waarin een paar toekomstige bewoners van de tiny houses zich voorstellen. Je vindt dit filmpje op https://vimeo.com/825401403?share=copy.
Een ervan is Loïs, natuurkundeleraar op het MBO, die na zeven jaar studie elders weer bij zijn moeder op kamers is gaan wonen. Het inwonen van volwassen kinderen bij hun ouders door krapte op de woningmarkt komt helaas veel voor in Kruidenwijk.
Je kunt de groep volgen via hun net nieuwe website: www.gemberpadalmere.carrd.co/

Geschreven door Margriet

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Straatpraat: opening Midgetgolf

Het Straatpraat team was op 20 april aanwezig bij de opening van de vernieuwde midgetgolfbaan in het Beatrixpark. De dames

NL Doet in Kruidenwijk

Achterin Kruidenwijk, op het speelveld in het verlengde van de Sesamstraat langs het water, wordt er op zaterdag 16 maart

Even voorstellen: Ercan Ates

Ercan Ates is van origine Turks en al ruim 40 jaar woonachtig in Nederland. Hij is gelukkig getrouwd en heeft vier mooie kinderen. Voor Ercan geldt dat humor in de dagelijkse werkzaamheden een noodzaak is.

Straatpraat over fietspaden

Zaterdagmiddag 18 mei , we hebben een lekker plekje in de zon opgezocht. We stonden met de microfoon en camera

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.