Nieuws vanuit de Vreedzamewijk

© Agnes

In Kruidenwijk, Staatsliedenwijk en Waterwijk starten we dit jaar met de Vreedzame wijk.
In de wijk wonen we, spelen we en leven we samen, dat klinkt logisch maar dat is niet altijd makkelijk. In de Vreedzame wijk wordt nagedacht over hoe we kunnen samenleven. Maar we denken niet alleen, we gaan het vooral doen. Daarbij zetten we de kinderen centraal. Als volwassenen zorgen we voor een positief opvoedklimaat waarin kinderen zich kunnen ontwikkelen als burger van Almere.


Want wie is straks de burgemeester van Almere? Wie is de directeur van de scholen of de filiaalmanager van de Lidl of de Albert Heijn? Wie maakt dan de wijkkrant of organiseert mooie sportactiviteiten? Wie weten dan hoe ze een steentje bij kunnen dragen of conflicten op kunnen lossen? Daarom staan de kinderen centraal en helpen wij met alle volwassenen om het goede voorbeeld te geven en ook ons steentje bij te dragen.

 

We zijn gestart met een kindercommissie met afvaardiging van de vier basisscholen: Digitalis, Heliotroop, Ichtus en Kameleon. Ze mogen meedenken aan de buitenspeeldag op 14 juni in Waterwijk en Kruidenwijk. In de groepen 7 hebben we met alle kinderen nagedacht over leuke spelen op deze dag. Daar is een top drie uitgekomen. Vervolgens hebben zij hun ideeën naar de sportcoaches gemaild. Ook mochten ze het logo ontwerpen. 24 mei gaan ze verder met het programma uitwerken.


Op de buitenspeeldag wordt ook de intentieverklaring ondertekend. Deze is opgesteld door de scholen, gemeente, welzijnsinstellingen, bewoners, politie, cultuurinstellingen en kinderopvang. Zij laten daarmee zien dat ze graag samen willen werken in de Vreedzame wijk. Vanochtend, 17 mei is de eerste trainingsdag geweest.


Kom gezellig langs op de buitenspeeldag. Om 15.00 uur is de ondertekening van de intentieverklaring op het Lavendelplantsoen. De kindercommissie en de kinderburgemeester heten jullie welkom!

Wil je meer weten? Wil je meedoen? Wil je een keer een training volgen?
Laat het weten: vreedzaamalmere@gmail.com
Groet namens alle partners
Amy Rotgans en Agnes Pols

Geschreven door Vreedzamewijk

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Graffiti-muur

Er staat een nieuwe muur in het Beatrixpark. Het is een graffiti muur, met een schildering van bijen, in de

Bijenlint

Een bijenlint in de buurt

Een wildernis van bramenstruiken werd er verwijderd naast het fietspad aan de Kweekgrasstraat. Zo kwam er meer licht en ruimte