Nieuws vanuit de Vreedzamewijk

© Agnes

In Kruidenwijk, Staatsliedenwijk en Waterwijk starten we dit jaar met de Vreedzame wijk.
In de wijk wonen we, spelen we en leven we samen, dat klinkt logisch maar dat is niet altijd makkelijk. In de Vreedzame wijk wordt nagedacht over hoe we kunnen samenleven. Maar we denken niet alleen, we gaan het vooral doen. Daarbij zetten we de kinderen centraal. Als volwassenen zorgen we voor een positief opvoedklimaat waarin kinderen zich kunnen ontwikkelen als burger van Almere.


Want wie is straks de burgemeester van Almere? Wie is de directeur van de scholen of de filiaalmanager van de Lidl of de Albert Heijn? Wie maakt dan de wijkkrant of organiseert mooie sportactiviteiten? Wie weten dan hoe ze een steentje bij kunnen dragen of conflicten op kunnen lossen? Daarom staan de kinderen centraal en helpen wij met alle volwassenen om het goede voorbeeld te geven en ook ons steentje bij te dragen.

 

We zijn gestart met een kindercommissie met afvaardiging van de vier basisscholen: Digitalis, Heliotroop, Ichtus en Kameleon. Ze mogen meedenken aan de buitenspeeldag op 14 juni in Waterwijk en Kruidenwijk. In de groepen 7 hebben we met alle kinderen nagedacht over leuke spelen op deze dag. Daar is een top drie uitgekomen. Vervolgens hebben zij hun ideeën naar de sportcoaches gemaild. Ook mochten ze het logo ontwerpen. 24 mei gaan ze verder met het programma uitwerken.


Op de buitenspeeldag wordt ook de intentieverklaring ondertekend. Deze is opgesteld door de scholen, gemeente, welzijnsinstellingen, bewoners, politie, cultuurinstellingen en kinderopvang. Zij laten daarmee zien dat ze graag samen willen werken in de Vreedzame wijk. Vanochtend, 17 mei is de eerste trainingsdag geweest.


Kom gezellig langs op de buitenspeeldag. Om 15.00 uur is de ondertekening van de intentieverklaring op het Lavendelplantsoen. De kindercommissie en de kinderburgemeester heten jullie welkom!

Wil je meer weten? Wil je meedoen? Wil je een keer een training volgen?
Laat het weten: vreedzaamalmere@gmail.com
Groet namens alle partners
Amy Rotgans en Agnes Pols

Geschreven door Vreedzamewijk

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Even voorstellen: Ercan Ates

Ercan Ates is van origine Turks en al ruim 40 jaar woonachtig in Nederland. Hij is gelukkig getrouwd en heeft vier mooie kinderen. Voor Ercan geldt dat humor in de dagelijkse werkzaamheden een noodzaak is.

Put met afbeelding van de zee begint hier

De zee begint hier…..

Misschien heb je deze tekst al ergens op de weg gezien, vlakbij een regenput langs de stoep. Niet alleen in Kruidenwijk en Staatsliedenwijk, maar overal in Almere kan je deze tekst tegenkomen.
Het is een actie van de Groene Buren die aandacht vragen voor het regenwater.

Ring langs de hoge Ring in Almere

Opnieuw ringen langs de Hoge Ring

Herinnert u zich de roestkleurige ringen die sinds de jaren 80 langs de Hoge Ring stonden, in de buurt van de ingang bij de Grasweg? Voor velen was dat een bekend herkenningspunt.

Verschillende handen, foto gemaakt door: Floor Bastiaans

De Vreedzame wijk van Start in Kruidenwijk

De Vreedzame Wijk is van start gegaan in Almere. Op initiatief van basisschool Digitalis bouwt Stichting Vreedzaam samen met actieve bewoners en wijkorganisaties verder aan een positief sociaal klimaat in de Kruidenwijk, Staatsliedenwijk en Waterwijk.