Arnoud geeft baas en dier weer plezier 

© eigen foto

Arnoud Busscher is hondenspecialist en schrijver van het boek “Mensentaalknop uit Hondentaalknop aan”. Een hondenspecialist heeft eigenlijk 2 beroepen: hondengedragstherapeut en puppycoach. Hij heeft geen speciale behandelmethode en levert maatwerk bij elke hond. Elke hond en elke behandeling is anders.

 

Als hondengedragstherapeut gaat Arnoud op thuisbezoek en bekijkt, bespreekt uitgebreid de problemen van de hond, zoals verlatingsangst, niet luisteren naar de baas, lastigvallen van fietsers, opspringen tegen mensen etc. Hij maakt een verslag van deze observatie en hij maakt een behandelplan waarmee de hondenbezitters aan de slag kunnen. Gedurende een aantal weken, wordt er contact gehouden over de veranderingen in het gedrag van de hond.

 

Het eerste bezoek bij puppy coaching vindt plaats bij de puppy thuis. Daarna krijgt de eigenaar puppy begeleiding op individuele basis in het Bos der Onverzettelijken. De cursus staat in het teken van het maken van een goede start en het voorkomen van gedragsproblemen. Onderwerpen zijn hondentaal, socialisatie, wanneer en hoe roep ik mijn hond.

 

Verder maakt Arnoud voor justitie regelmatig een risico assessment: vaststellen hoe een bepaald incident tot stand is gekomen en wat mogelijk de oorzaak hiervan is. Is de hond een gevaar voor de directe omgeving en moeten er voorzorgsmaatregelen worden genomen?

 

Arnoud zelf is opgegroeid met honden om hem heen. Sinds zijn 14e is hij actief bezig met honden. Hij wist al heel jong dat hij later iets wilde gaan doen hiermee. Inmiddels is Arnoud 38 jaar professioneel bezig en merkt hij dat de vraag naar hondenspecialisten groot is. Buiten zijn werk als hondengedragstherapeut verzorgt hij daarom ook nog een opleiding tot hondenspecialist. Zaterdags geeft hij les aan een klas met maximaal 12 personen. Dit is een 1-jarige opleiding waarbij elke cursist (individueel) een aantal dagen meegaat op stage bij Arnoud zijn werk.

 

Wilt u meer weten over Hondenspecialist Arnoud Busscher zie:
Facebook: hondenspecialist arnoud busscher
Email: info@hondenspecialist.nl
Website: www.hondenspecialist.nl

Geschreven door Maria

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Weggeefwinkel Mengelmoes

Op elke dinsdag en donderdagochtend is de Weggeefwinkel Mengelmoes in Staatsliedenwijk open. Je vindt er kleding, klein huisraad en houdbare

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.