Op bezoek bij de burgermeester

© Sjaak

Woensdag 8 maart was de installatie van de nieuwe burgemeester van Almere. Uiteraard in het stadhuis. En wij, de redactie van Kruidenstaat, mochten er bij zijn! Een unieke ervaring. Zo vaak wisselt een burgemeester immers niet. De bijeenkomst was georganiseerd voor actieve burgers per stadsdeel zodat de burgemeester uit eerste hand kon horen wat er speelt per wijk want dat was het doel van deze bijeenkomst.


Bij onze aankomst in de burgerzaal konden we via schermen nog net de speeches in de raadszaal meekijken waar de officiële installatie bezig was. Dat gaf een eerste indruk van de nieuwe burgervader. Vervolgens moesten we het stadslied oefenen want dat zouden we zingen zodra de burgemeester de burgerzaal zou betreden. Wij kenden het niet maar hier is het refrein:


Stad van de ruimte, stad van de vrijheid
Stad van het water, wolken en de wind
Hier leef ik mijn dromen
Hier wil ik altijd wonen
Stad waar het einde nooit begint

Een mooi koor was het niet overigens. De aanwezigen wilden ook heel graag met elkaar praten. Dus presentatrice Tanja Jess moest wel erg haar best doen ons te motiveren maar uiteindelijk is het gelukt en hebben we ‘Hein’ met mooi gezang ontvangen.


Daarna werden de actieve burgers in groepjes op het podium geroepen. Sjaak mocht als vertegenwoordiger van Kruidenwijk samen met de ‘rest van west’ op het podium. Je raad het al, ruimte voor 2 vragen per persoon en dan weer verder. Zo gaat dat in de media. Maar we hebben in elk geval uitgelegd dat Kruidenstaat een unieke krant is die 2 wijken vertegenwoordigt. Na afloop mochten we nog even na kletsen met de burgemeester. Esther was zo ad rem hem een kaartje van Kruidenstaat in de handen te drukken dus hopelijk beland dat in het ‘evaluatiedossier’. Kortom, het contact is gelegd en samen kunnen we zorgen dat Kruidenstaat ook bij het stadsbestuur op de radar komt en blijft!

Geschreven door Sjaak

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Een zeer sportieve familie

Een zeer sportieve familie

In de Kamillestraat in Kruidenwijk woont een heel sportief gezin: de familie Arrindell. Ik had een gesprek met Eugene, de

Sonila

Grenzen stellen en ruimte geven

Een kijkje in de opvoeding van nieuwe Nederlanders In Kruidenwijk en Staatsliedenwijk wonen veel mensen die niet in Nederland zijn

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.