Krista van der Lee

Wijkwerker | Krista van der Lee – Hulleman

Krista van der Lee – Hulleman is sinds december 2022 werkzaam in het wijkteam. Hiervoor heeft zij 10 jaar als persoonlijk begeleider gewerkt, op woonlocaties voor (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking. Na 10 mooie jaren, vond zij het tijd voor een nieuwe uitdaging! 
 

Kun je meer vertellen over jouw functie in het wijkteam?
Als wijkwerker vrijwillige inzet & mantelzorg, kijk ik graag samen met de bewoner naar de mogelijkheden. Wil je wat voor een ander betekenen, maar heb je geen idee wat er mogelijk is of waar te beginnen? Ik denk graag met je mee! Ben je juist opzoek naar wat gezelligheid, een wandeling, een maatje of informele hulp? Ik kijk graag samen naar de mogelijkheden! Maar ook wanneer jij zorgdraagt voor een naaste, ben ik er voor jou. Ik weet hoeveel dit kan doen, en hoe dit kan doorwerken. Samen kijken we wat er mogelijk is om jou te ontlasten, waar heb jij behoefte aan?
 
Wat vind jij het leukst aan die functie?
De afwisseling in mijn werkzaamheden vind ik het leukste, geen enkele dag is hetzelfde. Samen met mijn collega’s pak ik verschillende vragen op van bewoners. Doordat we dit samen doen, leren we ook veel van elkaar en versterken we onze samenwerking. Ik ontmoet graag de bewoners uit de wijken, om elkaar te leren kennen, de vraag helder te krijgen en te kijken wat er mogelijk is. Iedere donderdagochtend hebben wij van 10-12 uur spreekuur, hiervoor doe ik 1x in de 2 weken de voorgesprekken met veel plezier. Ik vind het ontzettend mooi om zo bewoners te ontmoeten en verder op weg te kunnen helpen. Het mooiste vind ik wanneer iemand wordt verder geholpen vanuit vrijwillige inzet, zich hiervoor juist gaat inzetten of als mantelzorger ontlast kan worden.
 
Wat gaat volgens jou uitstekend in de wijken? Succesverhalen?
Ik vind het ontzettend mooi dat we 2 gezellige Buurtkamers hebben in Stad-Midden, beiden met een divers aanbod aan activiteiten. Hier ontstaan ook mooie initiatieven vanuit bewoners. Daarbij zoeken de verschillende organisaties die actief zijn in de wijken de samenwerking op met elkaar, ik ervaar vanuit iedereen een enorme betrokkenheid en bereidheid om samen te kijken naar de mogelijkheden en behoeften.
 
Wat kan volgens jou beter en hoe kunnen we dat bereiken?
We mogen nog zichtbaarder en beter vindbaar zijn voor de bewoners, niet iedereen weet dat wij er zijn en/of waarvoor ze bij ons terecht kunnen. Als wijkteam gaan we hier actief op inzitten. Onder andere door activiteiten te organiseren, en bij activiteiten aan te sluiten, flyeren en online meer van ons werk te laten zien. We hopen op deze manier meer bewoners kennis te laten maken met het wijkteam.  

Geschreven door Het wijkteam

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Even voorstellen: Ercan Ates

Ercan Ates is van origine Turks en al ruim 40 jaar woonachtig in Nederland. Hij is gelukkig getrouwd en heeft vier mooie kinderen. Voor Ercan geldt dat humor in de dagelijkse werkzaamheden een noodzaak is.

Geef ratten geen kans

Ratten komen af op etensresten. Bijvoorbeeld op brood dat voor de vogels en eendjes is gestrooid. Ratten knagen leidingen kapot

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.