mogelijke gebouwen aan de wisselweg

De wisselweg

De eerste buurtinformatieavond over de plannen van de Lidl werd goed bezocht.
Ruim 35 bezoekers lieten zich informeren door de gemeente en Metropool Vastgoedontwikkeling.

Woningen

De plannen werden toegelicht met ontwerpbeelden. De Lidl wil haar bestaande supermarkt aan het Saffraanplein verplaatsen naar de locatie Oreganoweg/Wisselweg. Daar wil de Lidl een moderne, grotere winkel openen.
De gemeente ziet bij dit plan ook kansen om woningen toe te voegen.

Bouwblokken

Op de locatie Oreganoweg/Wisselweg worden twee bouwblokken ontwikkeld.
De bouwblokken zijn in ‘getrapte vorm’ gedacht, met in de bocht van de Spoordreef de grootste bouwhoogte van acht bouwlagen.
De kleinste bouwhoogte is vier bouwlagen en komt aan de straat tussen bouwblokken.
Aan de kant van de watergang is ruimte voor een accent van vijf bouwlagen.


Het eerste bouwblok is bestemd voor de Lidl-supermarkt, met daarboven ongeveer 75 grotere appartementen en onder de winkel een parkeergarage voor bewoners. Dit bouwblok wordt ontwikkeld door Metropool Vastgoedontwikkeling.
Het Bouwblok 2 biedt mogelijkheid voor een appartementencomplex met ruimte voor ongeveer 60 á 65 woningen en parkeergelegenheid voor bewoners-parkeren binnenin het bouwblok.

Transformatie Saffraanplein

De Lidl zal de huidige locatie aan het Saffraanplein transformeren. Hier komen waarschijnlijk appartementen. Hierover is in september 2021 een eerste gesprek met omwonenden en belangstellenden uit de directe omgeving geweest.

Hoe gaat het verder met de plannen?

Op basis van de huidige plannen wordt een compact ‘Ontwikkelingsplan’ gemaakt. Dit plan wordt volgens planning voor de zomer van 2023 ter vaststelling aan de gemeenteraad aangeboden. Indien de gemeenteraad instemt met de plannen, dan wordt in de 2e helft van 2023 een wijziging bestemmingsplan in procedure gebracht. Dit is nodig om de ontwikkelingen mogelijk te maken. De vroegst mogelijke start van de bouw van de supermarkt en woningen is begin 2025. De winkelopening kan dan in 2027 open.


Meer informatie kun je vinden op https://www.almere.nl/over-almere/stadsdelen/almere-stad

Geschreven door Gemeente Almere

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

kerstukje gemaakt door kinderen

Kerstactie brengt kinderen en ouderen bij elkaar

Op woensdag 21 december zitten een aantal vrijwilligers met koffie in de huiskamer van Anita. Ze hebben zojuist kerststukjes en kerstkaarten rondgebracht bij ouderen uit de wijk. Moe maar voldaan kijken ze terug op het werk van de afgelopen ochtend.

Rick van Rooijen met groene jas en blauwe pet

Wie is Rick van Rooijen

Rick van Rooijen woont al sinds 1990 in Kruidenwijk, dicht tegen de rand van het Beatrixpark aan. Hij en zijn vrouw namen zich voor om iets voor het Beatrixpark te doen als ze niet meer zouden werken. Maar al een paar jaar voor zijn pensioen bij de bank begon het groen in Ricks bloed te kriebelen.

Een rij met verklede mensen die een muziek instrument spelen

Verkleedkoning(in) gezocht!

Wij van de wijkkrant, zijn erg benieuwd naar onze buren én wie ooit het mooiste, gekste of meest bijzondere outfit heeft aangetrokken.