Opening Mengelmoes en Mozaïek

Het is ein-de-lijk zover, na een jaar onofficieel geopend te zijn was op 28 februari dan toch echt de officiële opening van weggeefwinkel Mengelmoes. Mimi, die het idee had om er één te starten, heeft vier jaar lang gevochten om een plekje te vinden voor haar idee. Uiteindelijk is er met wijkbudget een ruimte vrijgekomen in buurtcentrum het Kardoes. De weggeefwinkel wordt gerund door vrijwilligers. Sinds de start is het een in- en uitloop van mensen en spullen. Mimi merkt dat de behoefte groot is en dat je op deze manier elkaar blij kan maken. De feestelijke opening was voor haar dan ook emotioneel. Vanwege de grote behoefte zijn de openingstijden verruimd. De weggeefwinkel is elke dinsdag en donderdag van 10:00 – 12:30 uur geopend. Per keer dat je de winkel bezoekt mag je drie items meenemen. Spullen doneren kan natuurlijk ook op dezelfde tijden. Gezien de grote inbreng en de beperkte ruimte graag even met Mimi bellen om te kijken of er plek is.
Dit kan via 06 36 39 55 97.


Naast de opening van de weggeefwinkel werd ook het mozaïekproject gepresenteerd. Tien buren hebben ieder een stoeptegel van de tuin in het Kardoes opgefleurd met mozaïek om zo de binnentuin meer kleur te geven. Het feest werd helemaal compleet met soesjes, een drankje en muzikale begeleiding op de accordeon van Harry Lakeman.


Wees welkom om een kijkje te nemen in de Mengelmoes en de binnentuin!

Geschreven door De Schoor

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Disney Kids Disco

Wil jij je beste dans moves laten zien? of ga je liever op de foto met Olaf of Mickey Mouse?

OP de foto staan de medewerkers van de mengelmoes met Mimi in het midden

Weggeefwinkel ‘de Mengelmoes’

In buurtcentrum het Kardoes is een weggeefwinkel. Je vindt er klein huisraad zoals potten en kopjes, glas en ook vazen, speelgoed en boeken. Geen grote spullen, want zo groot is de winkel ook weer niet.

Meidenclub in het Kardoes

Meidenclub in het Kardoes

Vanaf 7 februari start er een meidenclub in het Kardoes in Staatsliedenwijk. Er is ruimte voor 15 meiden van 8 tot 12 jaar. De meidenclub is een veilige en gezellige plek om andere meiden te leren kennen.

De Participatiefabriek

Als je wel eens in buurthuis Kardoes komt, dan is het soms een drukte van belang. Je ziet er dan allerlei mensen die cursussen volgen en gesprekken hebben. Dat zijn de deelnemers van de Participatiefabriek. De Participatiefabriek is een werkervaringsproject van de Schoor.