De Participatiefabriek

Als je wel eens in buurthuis Kardoes komt, dan is het soms een drukte van belang. Je ziet er dan allerlei mensen die cursussen volgen en gesprekken hebben. Dat zijn de deelnemers van de Participatiefabriek. De Participatiefabriek is een werkervaringsproject van de Schoor. De Participatiefabriek werkt nauw samen met de gemeente Almere om mensen die niet gemakkelijk werk kunnen vinden daarbij te helpen. Zowel in buurthuis het Kardoes als in buurthuis het Boegbeeld zijn er cursistengroepen van De Participatiefabriek.
Anja ten Hoeven is een van de coördinatoren en begeleiders van de Participatiefabriek.

Wat doet de Participatiefabriek?

Wij bieden inwoners uitzicht op werk. We vinden het belangrijk dat zij hun eigen waarde terugvinden, die ze vaak een beetje kwijt zijn geraakt, als ze een tijd geen werk hebben gehad.
Het uitgangspunt is dat ze hun persoonlijke talenten (her)ontdekken en daarmee een nieuwe weg naar werk toe kunnen vinden. Daar begeleiden wij hen bij. We geven cursussen, coachen hen en helpen hen om stages en werk te vinden. We bieden hen werkervaringsplekken bij de Schoor of bij verschillende wijkgerichte projecten. We geven de deelnemers ook structuur en betrekken hen bij wat er in de maatschappij gebeurt. En we zorgen ervoor dat hun netwerk wordt uitgebreid. Zo vergroten we hun kansen op werk.
Wie kunnen er mee doen?
Dat zijn werkzoekende 45-plussers met en zonder uitkering en werkzoekenden met een taalachterstand.

Hoe werken jullie?

Tijdens een kennismakingsgesprek bepalen wij samen met jou welke onderdelen van het traject voor jou passend zijn. Wij begeleiden je dan met diverse trainingen en tijdens het gehele traject heb je ook regelmatig individuele gesprekken. Je krijgt ruim de tijd om je doel te bereiken en zodra dat is gebeurd, stroom je uit, eventueel met begeleiding en/of nazorg van onze jobcoach. Er zijn trainingen om je eigen kracht te ontdekken, maar je kunt ook heel praktische vaardigheden leren, met taalles, computerles of les in het zoeken naar werk.

 

Contact opnemen

Wil je wat meer weten over de Participatiefabriek? Aarzel dan niet en stuur een berichtje, een van de medewerkers van de Participatiefabriek neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.
Bezoek onze website: www.participatiefabriek.nl
E-mail: participatieenreintegratie@deschoor.nl

Geschreven door Margriet

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.