OP de foto staan de medewerkers van de mengelmoes met Mimi in het midden

Weggeefwinkel ‘de Mengelmoes’

In buurtcentrum het Kardoes is een weggeefwinkel. Je vindt er klein huisraad zoals potten en kopjes, glas en ook vazen, speelgoed en boeken. Geen grote spullen, want zo groot is de winkel ook weer niet. De weggeefwinkel is voor iedereen uit Staatsliedenwijk en Kruidenwijk, maar vooral bedoeld voor mensen met weinig geld. Mimi Ariesen beheert de weggeefwinkel die op dinsdag en donderdag open is, van 9.00u tot 12.30u. Ze vertelt dat de winkel al een jaar bestaat. Al drie jaar eerder werd het plan geboren om een weggeefwinkel te beginnen, omdat er veel mensen in de buurt wonen die het niet breed hebben. Maar corona stak daar toen een stokje voor. Nu draait de weggeefwinkel al weer een jaar en het gaat goed.


De naam Mengelmoes is gekozen, omdat er van alles in de winkel te vinden is en omdat er ook allemaal verschillende mensen naar de winkel toe komen. Oud en jong, mensen die toch al naar Kardoes komen, maar ook Oekraïners uit de buurt. En veel mannen die vooral kleding en schoenen zoeken. Aan de buitenkant zie je nooit welke mensen hulp nodig hebben om rond te komen en daar wordt ook niet naar gekeken in de winkel.


Mimi wordt geassisteerd door twee dames die vooral de kleding nakijken en uitzoeken. Ze hebben dit jaar samen ervaring kunnen opdoen en een paar regels bedacht om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Er mogen bijvoorbeeld steeds maar twee mensen tegelijk de weggeefwinkel in en iedereen mag drie dingen bij haar of zijn bezoek meenemen. Ook wordt er steeds gekeken aan welke spullen er behoefte is. Soms is er een stop, bijvoorbeeld op tweedehands kleding, omdat er te veel voorraad is. Op de facebookpagina van Staatsliedenwijk en Kruidenwijk laat Mimi daarom regelmatig weten welke spullen er ingeleverd kunnen worden.
Als je naar de weggeefwinkel gaat, kun je gratis een kop koffie of thee halen bij de bar. Je kunt dan ook tegelijk terecht bij het Repair-café, voor het herstellen van kapotte kleine elektrische apparaten. Op de dinsdagochtend is ook de buurtkamer open, waar je welkom bent voor een praatje met andere buurtbewoners.  En heb je zelf kleine spullen die nog goed genoeg zijn om iemand anders er blij mee te maken, breng deze dan naar de weggeefwinkel op de dinsdag- en donderdagochtend of neem contact op met Mimi Ariesen (06 36395597) of met sociaal beheerder Annemarie Oosting van het Kardoes (036 5305209).


Op 28 februari wordt de Mengelmoes officieel geopend. Van 11 tot 12 uur is iedereen hartelijk welkom om daarbij te zijn. 

Geschreven door De Schoor

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.