Luchtfoto van het Beatrixpark

De zegeningen van een digitaal medium

Kruidenstaat is wat je vroeger zou noemen een wijkkrantje. Maar dat is een benaming uit het tijdperk van het papier. Niet dat we papier helemaal hebben losgelaten, gek genoeg misschien, want men riep dertig jaar geleden al: we zijn op weg naar het papierloos kantoor en de krant gaat verdwijnen. Maar de krant is er nog steeds en we zijn als een gek gaan printen zodat heel veel van wat digitaal was alsnog ook op papier werd gezet. Meerdere keren zelfs, als er bij het bekijken van het papier fouten werden ontdekt.


Toch is lezen van papier aan het wegkwijnen. Kijk maar in de trein. Een enkeling leest een boek of krant, maar iedereen zit op zijn mobiel te koekeloeren. Want ja, dan zie je meer. Voorbeeld: welke papieren krant toont u bewegend beeld? Precies, dat gaat niet. Maar Kruidenstaat kan dat wel, klikt u maar even HIER.


Dan komt u op een opmerkelijke pagina op de website van Beheergroep Buurtbewoners Beatrixpark waar u het park kunt zien zoals een vogel het ziet. Van harte aanbevolen. Er is nog veel meer opmerkelijks te zien op de website van de Beheergroep. Volgende keer een nieuwe tip.

Geschreven door Beatrixpark Beheergroep

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Een rij met verklede mensen die een muziek instrument spelen

Verkleedkoning(in) gezocht!

Wij van de wijkkrant, zijn erg benieuwd naar onze buren én wie ooit het mooiste, gekste of meest bijzondere outfit heeft aangetrokken.

Roodborstje

Vogels voeren in de winter

Dacht u ook altijd, dat je vogels vooral in de winter moet bijvoeren? Ik dacht dat wel en was dan ook erg verbaasd, toen ik op de site van de Vogelbescherming las, dat ze ook in de rest van het jaar wel wat extra’s kunnen gebruiken.

Rick van Rooijen met groene jas en blauwe pet

Wie is Rick van Rooijen

Rick van Rooijen woont al sinds 1990 in Kruidenwijk, dicht tegen de rand van het Beatrixpark aan. Hij en zijn vrouw namen zich voor om iets voor het Beatrixpark te doen als ze niet meer zouden werken. Maar al een paar jaar voor zijn pensioen bij de bank begon het groen in Ricks bloed te kriebelen.

Kikkerpoelen met een geheim

Als we u vertellen dat er in het Beatrixpark twee grote kikkerpoelen zijn gegraven, denkt u gemiddeld genomen vermoedelijk: leuk nieuws, waar kan ik die dingen gaan bekijken?