Ring langs de hoge Ring in Almere

Opnieuw ringen langs de Hoge Ring

Herinnert u zich de roestkleurige ringen die sinds de jaren 80 langs de Hoge Ring stonden, in de buurt van de ingang bij de Grasweg? Voor velen was dat een bekend herkenningspunt. Sommigen vonden het kunst, anderen hebben zich altijd afgevraagd waar die ringen voor dienden. 

Één van de twee ringen is in november 2015 omgewaaid. De onderkant van deze ring bleek rot te zijn. Uit voorzorg is toen ook de andere ring weggehaald. 

Het hoogtepunt of dieptepunt van het leven van deze ringen was in 2001 waar zij dienden als schuilplaats voor gestolen edelstenen van Gassan. De gemeente heeft bij de verwijdering aangegeven niet van plan te zijn om de ringen nog terug te plaatsen. 


Kunstambassadeurs zien de ringen echter als cultureel erfgoed en zijn een online petitie begonnen om opnieuw ringen te plaatsen: www.kunstambassadeurs.nl/hogeringen

In november j.l. heeft de Almere Deze Week aandacht geschonken aan de petitie die toendertijd al 175 handtekeningen had. https://www.almeredezeweek.nl/nieuws/algemeen/54628/kunstambassadeurs-in-actie-voor-terugplaatsen-hoge-ringen .


Meer weten over de diamantenroof van 2001, lees dan het artikel uit het

Reformatorisch Dagblad (https://www.rd.nl/oud/010905home.html?pg=bin%2F010905bin02.html

Geschreven door Maria

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.