Put met afbeelding van de zee begint hier

De zee begint hier…..

Misschien heb je deze tekst al ergens op de weg gezien, vlakbij een regenput langs de stoep. Niet alleen in Kruidenwijk en Staatsliedenwijk, maar overal in Almere kan je deze tekst tegenkomen.
Het is een actie van de Groene Buren die aandacht vragen voor het regenwater. Alle troep, zoals plastic en sigarettenpeuken, komt via de putten in het riool terecht. Maar daar blijft het niet liggen, het zal uiteindelijk zijn weg naar de zee vinden. Daar is al een geweldige plastic soep die alleen maar groter wordt.


Vervuiling van de zee en de grond betekent ook vervuiling van onszelf, de mensen. Misschien sta je daar niet zo bij stil als je peuken, plastic of giftige bestrijdingsmiddelen op de grond gooit. Door het eten van planten, vissen en andere dieren krijgen we dit door ons zelf verspreidde gif uiteindelijk ook binnen. Daarom deze actie, zodat je vaker denkt: o ja, liever in de prullenbak dan zo de zee in.
En voor de mensen die zich afvragen hoe het zit met de verf waarmee de tekst is aangebracht: het is onschadelijke krijtverf die na een aantal regenbuien weer gewoon is opgelost. Maar tot nu toe zijn de teksten nog goed te lezen: de zee begint hier, niets weggooien alstublieft.

Geschreven door Margriet

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Van Rattenvangers tot Buurtpreventie

Rattenplaag in de Staatsliedenwijk In het afgelopen maanden zijn er in buurtcentrum Kardoes in Staatsliedenwijk diverse bewonersavonden geweest. Tijdens deze

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.