Een super geslaagde burendag in het Kardoes

Zaterdag 24 september j.l. konden buurtbewoners waaronder veel kinderen met hun ouders of opa en oma, ouderen uit de buurt én mensen vanuit het ACZ genieten van een stukje Oud Holland!


In buurtcentrum Het Kardoes werd alles uit de kast gehaald om aan het verzoek van een ouderwets beeld van Holland uiting te kunnen geven. Ondanks het wat miezerige weer scheen de zon op deze bijzonder sfeervolle dag in ons gezellige buurtcentrum. Overal blije, maar ook veel nieuwe gezichten hebben wij als goede buur mogen begroeten in Het Kardoes! Wij kregen te horen dat het echt een ouderwetse, Hollandse dag was en dat was nou ook juist de bedoeling.


Zo konden ze stroopwafels versieren, oudhollandse spelletjes doen, op de foto in klederdracht. Was er accordeonmuziek, Hollandse zang en dans, kon je heerlijke poffertjes eten en nog veel meer leuke activiteiten. Iedereen schalde luidkeels mee met nummers van onder andere Vader Abraham en Ciske de Rat. Dit werd medemogelijk gemaakt dankzij de tekstboekjes die uitgedeeld werden door onze ervaren accordeonist, Harry Lakenman. Harry is al jaren gespecialiseerd in het op een zeer humoristische wijze uitdragen van de echte, Hollandse smartlappen.


Wijkteam Almere, Kinderopvang Kiekeboe, Goede Stede, De Buurtkamer en De Schoor en natuurlijk al de kanjers van een vrijwilligers bedankt voor de fijne en gulle inzet op deze mooie burendag.


Wij hebben jong & oud blij kunnen maken met een geslaagde burendag 2022!

 

Warme groet,

 

Team Kardoes

Geschreven door De Schoor

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Kraampjes met spullen

Geslaagde Braderie in Kruidenwijk

Het was weer een gezellige drukte bij de braderie op 4 juni op de hoek van de Kornoeljestraat/ Steenbreekstraat. Het weer werkte natuurlijk ook mee, er was een aangenaam zonnetje.

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.

In deze editie

Talent gezocht!

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer de volgende editie verschijnt.