Buurtinitiatieven steken (koffie)koppen bij elkaar

Op zaterdag 8 oktober kwamen verschillende actieve buurtbewoners uit alle delen van Almere bij elkaar in buurthuis de Draaikolk. Allemaal zijn ze als vrijwilliger betrokken bij een bewonersinitiatief in Almere. Ze zijn bijvoorbeeld lid van een bewonersvereniging, van een groep die een moestuin onderhoudt, of ze zetten zich in voor mensen met een beperking in de buurt.
Wij, Maria, Willem en Margriet van de wijkkrant Kruidenstaat waren er ook bij. De bijeenkomst is bedoeld om elkaar (beter) te leren kennen en je kennis en je zorgen met elkaar te delen. Claudia (opbouwwerker bij de Schoor), heeft deze dag samen met Hetty, (gebiedssecretaris uit Buiten) en Anthilde (VMCA) georganiseerd. De dag begint met koffie en eindigt met een heerlijke lunch die door vrijwilligers van de kookgroep van de Draaikolk is klaargemaakt.

 

In de gesprekken ging het over allerlei dingen waar je mee te maken hebt als je een buurtinitiatief draaiende probeert te houden. Er is gepraat over hoe je nieuwe vrijwilligers bij je initiatief betrekt en hoe je de contacten tussen de vrijwilligers goed kan houden. Een ander gespreksonderwerp was hoe je resultaat kunt behalen via de contacten met de gemeente en andere professionals. Natuurlijk zijn er ook tips aan elkaar gegeven over hoe je aan geld voor je initiatief kunt komen.

 

Er zijn zo’n dertig mensen naar de dag gekomen. Mensen met uiteenlopende kennis en ervaringen. Niet zo’n grote opkomst misschien, maar de aanwezigen vonden de overzichtelijkheid van de groep wel fijn. Je kon in het gesprek de diepte ingaan. Iedereen vond het een leuke en zinvolle bijeenkomst. En ook wij van de Kruidenstaat zijn het erover eens dat er meer van dit soort ontmoetings- en uitwisselingsdagen moeten volgen. Want met meer mensen weet je meer en kun je ook meer bereiken.

Geschreven door De Schoor

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Juf geeft uitleg aan leerling over de binnentuin, verschillende plantenbakken met planten

De Binnentuin van OBS Digitalis

Juf Erika is hier verantwoordelijk voor de natuurlessen. Daarvoor heeft zij een cursus gevolgd bij het IVN, een organisatie voor natuuronderwijs. 2,5 jaar geleden is zij begonnen met meer groen te brengen in de school.

Doe mee met de leukste Battle van Almere

Op woensdag 1 maart en vrijdag 3 maart organiseert Talent in Opleiding Battle it out.
Neem samen met je vrienden deel aan één van de 14 battles en win toffe prijzen.