Gezelligheid aan het Gemberpad

Op 23 augustus, klonk er dancemuziek over het fietspad langs de Korianderhof.  Er kwamen mensen van verschillende kanten naar het grasveld naast het Gemberpad, dat meteen langs het fietspad loopt. Er was een feestje, de bewoners hadden een gezellige avond met drank en hapjes.
Het wooncomplex aan het water is inmiddels bijna een jaar bewoond. Om elkaar beter te leren kennen had Claudia, een van de bewoners, deze borrel georganiseerd. Zij had voor de drank en het en de hapjes gezorgd, iemand had een hapjespan meegenomen en iedereen die mee doet, betaalt een bijdrage aan de borrel.
Het appartementengebouw aan het Gemberpad bestaat uit woningen van twee kamers, met keuken en wc en bad en ieder appartement heeft een balkonnetje of tuintje. Het zijn geen goedkope woningen, want voor de huur betaal je al gauw tegen de 1000 euro. Daarom wonen er vooral jongeren met een baan in de appartementen, soms alleen, soms samen.
De bewoners zijn best positief over hun woning. Het is fijn om een eigen appartement te hebben en het is geen slechte plek om te wonen, zo dicht bij de stad. Ook best gezellig met andere mensen van ongeveer dezelfde leeftijd. Kruidenwijk kennen ze nog niet zo goed. Van onze buurtkrant de Kruidenstaat had helemaal niemand nog gehoord. Niet zo gek natuurlijk als je hard werkt en vooral te maken hebt met buren die ook nieuw in de wijk zijn.
Welkom in de buurt, bewoners van het Gemberpad, en fijn dat jullie hier een prettige woonruimte hebben gevonden!

Geschreven door Maria

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Stichting Abigail helpt Turkse familie

In Staatsliedenwijk woont al sinds 1994 Hellen Guldner. Zij en haar man Max hebben in de afgelopen 30 jaar een stichting opgezet ‘Abigail’, waarmee ze steun bieden aan mensen die in onze maatschappij tussen wal en schip raken.

Uit de brand in de oude kazerne

Sinds vorig jaar augustus is de oude brandweerkazerne in Staatsliedenwijk in gebruik genomen als noodopvang voor asielzoekers. Aanvankelijk kwamen er vooral Oekraïners te wonen, op dit moment worden er zo’n 120 mensen vanuit de hele wereld opgevangen.

Arnoud geeft baas en dier weer plezier 

Arnoud Busscher is hondenspecialist en schrijver van het boek “Mensentaalknop uit Hondentaalknop aan”. Een hondenspecialist heeft eigenlijk 2 beroepen: hondengedragstherapeut en puppycoach.