Leen gratis een scootmobiel

In Almere kun je op steeds meer plekken gratis een scootmobiel lenen. Dat is handig als je zelf (tijdelijk) minder goed ter been bent. Maar ook als je bezoek krijgt van mensen die niet goed kunnen lopen. Een leenscootmobiel geeft je de vrijheid om zelfstandig te reizen in Almere wanneer je maar wilt. Je hoeft geen aanvraag in te dienen bij de gemeente. Je hebt ook geen omkijken naar onderhoud en stalling.
Het lenen van een scootmobiel is gratis, je hoeft geen eigen bijdrage te betalen.
Er zijn twee organisaties binnen Almere die deze service verlenen. Buurthopper Almere en Senior Live.
Heb je een scootmobiel nodig dan kun je deze via de website van de Buurthopper Almere reserveren www.buurthopper.nlBen je niet in de gelegenheid de scootmobiel zelf of door iemand anders te laten ophalen dan kun je gebruik maken van de haal-en breng service.
Wilt u meer weten over het lenen van een scootmobiel?
De Buurthopper Almere is telefonisch bereikbaar van ma t/m vrijdag van 9.00 t/m 17.00uur op 036-2022045
Senior Live hanteert een andere procedure. Om een scootmobiel een dag(deel) te gebruiken hoef je alleen maar bij hen op kantoor Kerkgracht 51 een formulier in te vullen en een kopie van je legitimatiebewijs af te geven.
Als er een scootmobiel beschikbaar is, kan je meteen op pad!
Reserveren is ook telefonisch mogelijk via 036-737 04 22.

Ook hier geldt, Wil je gebruikmaken van een leenscootmobiel, maar kun je de scootmobiel niet zelf of door iemand anders laten ophalen of en terugbrengen? Dan kun je een beroep doen op een vrijwilliger van het Burennetwerk.

Het Burennetwerk van de Vrijwilligers- en Mantelzorgcentrale Almere (VMCA) verzorgt de haal- en brengservice van de meeste uitleenpunten. Het Burennetwerk is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 12.30 uur via telefoonnummer 036-534 14 04.
Het aanvragen van hulp door een vrijwilliger kan tot uiterlijk drie werkdagen van tevoren. Hoe eerder je de aanvraag doet, hoe groter de kans dat er een vrijwilliger beschikbaar is.

Uitleenpunten voor Almere Stad West zijn: Gezondheidscentrum Archipel en Zorgcentrum DeToonladder

Geschreven door Maria

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

De Vreedzamewijk groeit

Sinds een paar maanden zijn Kruidenwijk, Staatsliedenwijk en Waterwijk onderdeel van de Vreedzame Wijk. Kinderen in deze wijken leren om zelf ideeën te bedenken, met elkaar te overleggen en samen conflicten op te lossen.

Busbaan in Almere met in de verte de slangentoren

De geschiedenis van de slangentoren

Veel mensen kennen de Slangentoren bij de voormalige Brandweerkazerne in de Staatsliedenwijk. De ontwerper van deze toren was dit keer geen architect, maar een kunstenaar Lon Pennock.

Krista van der Lee

Wijkwerker | Krista van der Lee – Hulleman

Krista van der Lee – Hulleman is sinds december 2022 werkzaam in het wijkteam. Hiervoor heeft zij 10 jaar als persoonlijk begeleider gewerkt, op woonlocaties voor (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking. Na 10 mooie jaren, vond zij het tijd voor een nieuwe uitdaging! 

De energieke wijk: Je huis isoleren

Veel mensen hebben hun energierekening het laatste jaar flink zien stijgen. Als je al niet zo veel geld hebt, is dat vaak een groot probleem.