Kom jij in aanmerking voor Energietoeslag?

Omdat de energieprijzen zo gestegen zijn, hebben mensen met een laag inkomen de mogelijkheid om een extra, eenmalige energietoeslag aan te vragen van € 1300,-. Er zijn nog veel mensen die deze toeslag niet ontvangen hebben. Misschien hoor jij daar ook bij. Of iemand uit jouw omgeving.
De energietoeslag moet je aanvragen bij de gemeente door middel van een aanvraagformulier. Zie de informatie hieronder.


Misschien weet je niet of je recht op die €1300,- energietoeslag hebt. Kijk dan even naar de bedragen in het kadertje hieronder.
Misschien vind je het aanvragen van de toeslag te ingewikkeld. Dat is niet zo gek. Je moet namelijk veel dingen invullen, zoals je laatste inkomensgegevens. Vraag dan hulp van iemand die je hierbij kan helpen, bijvoorbeeld via het wijkteam of buurthuis Het Kardoes.
Sommige mensen zijn bang dat ze geld moeten terugstorten, als ze het formulier verkeerd invullen. Heb je daar ook vragen over, neem dan contact op met het wijkteam. Je kunt je vraag het gemakkelijkst via internet voorleggen, maar bellen voor een afspraak kan ook.

 

Je moet minder dan 120% van het wettelijk sociaal minimum verdienen of inkomen hebben dat niet hoger is dan de bijstandsnorm. Als je inkomen dus onder deze bedragen zit, kun je een aanvraag doen.
• € 1.245 netto per maand voor een alleenstaande van 21 jaar tot AOW-leeftijd
• € 1.383 netto per maand voor een alleenstaande vanaf AOW-leeftijd
• € 1.778 netto per maand voor gehuwden/samenwonenden 21 jaar tot AOW-leeftijd
• € 1.872 netto per maand voor gehuwden/samenwonenden vanaf AOW-leeftijd
• Bedragen zijn exclusief vakantietoeslag en ongeacht wel/geen inwonende kinderen.


En verder:
Je moet zelfstandig wonen, in Almere wonen, geen student zijn en ouder zijn dan 27 jaar. Kijk voor meer informatie op www.almere.nl/energietoeslag.

Geschreven door Gemeente Almere

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Kunst in de Kruidenwijk

Wanneer je wandelt door Almere, ook in de Kruidenwijk, zie je soms ineens een kunstwerk , bijvoorbeeld het hertje bij

Geef ratten geen kans

Ratten komen af op etensresten. Bijvoorbeeld op brood dat voor de vogels en eendjes is gestrooid. Ratten knagen leidingen kapot

Kruidenstaat: Straatpraat Beatrixpark

Straatpraat of Parkpraat?

Het Straatpraatteam stond zaterdag 13 januari met camera en microfoon klaar  in het Beatrixpark om interviews af te nemen. We