Kom jij in aanmerking voor Energietoeslag?

Omdat de energieprijzen zo gestegen zijn, hebben mensen met een laag inkomen de mogelijkheid om een extra, eenmalige energietoeslag aan te vragen van € 1300,-. Er zijn nog veel mensen die deze toeslag niet ontvangen hebben. Misschien hoor jij daar ook bij. Of iemand uit jouw omgeving.
De energietoeslag moet je aanvragen bij de gemeente door middel van een aanvraagformulier. Zie de informatie hieronder.


Misschien weet je niet of je recht op die €1300,- energietoeslag hebt. Kijk dan even naar de bedragen in het kadertje hieronder.
Misschien vind je het aanvragen van de toeslag te ingewikkeld. Dat is niet zo gek. Je moet namelijk veel dingen invullen, zoals je laatste inkomensgegevens. Vraag dan hulp van iemand die je hierbij kan helpen, bijvoorbeeld via het wijkteam of buurthuis Het Kardoes.
Sommige mensen zijn bang dat ze geld moeten terugstorten, als ze het formulier verkeerd invullen. Heb je daar ook vragen over, neem dan contact op met het wijkteam. Je kunt je vraag het gemakkelijkst via internet voorleggen, maar bellen voor een afspraak kan ook.

 

Je moet minder dan 120% van het wettelijk sociaal minimum verdienen of inkomen hebben dat niet hoger is dan de bijstandsnorm. Als je inkomen dus onder deze bedragen zit, kun je een aanvraag doen.
• € 1.245 netto per maand voor een alleenstaande van 21 jaar tot AOW-leeftijd
• € 1.383 netto per maand voor een alleenstaande vanaf AOW-leeftijd
• € 1.778 netto per maand voor gehuwden/samenwonenden 21 jaar tot AOW-leeftijd
• € 1.872 netto per maand voor gehuwden/samenwonenden vanaf AOW-leeftijd
• Bedragen zijn exclusief vakantietoeslag en ongeacht wel/geen inwonende kinderen.


En verder:
Je moet zelfstandig wonen, in Almere wonen, geen student zijn en ouder zijn dan 27 jaar. Kijk voor meer informatie op www.almere.nl/energietoeslag.

Geschreven door Gemeente Almere

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
Twitter
LinkedIn

Omdat je dit artikel hebt gelezen vind je onderstaande artikelen misschien ook interessant.

Bouwen door de buurt

Twee jaar geleden werd in Kruidenwijk een project gestart, waarin bewoners zelf plannen konden indienen voor woningen in de wijk. Acht (oud)bewoners van Kruidenwijk hebben toen ook een plan ingediend.

Het beeld zonder titel op de Basilicumweg in Almere, het beeld is rood en lijkt op een hert.

Kunst in Kruidenwijk

Ze zijn er en je ziet ze ook. Er is meer kunst in de wijk te zien dan je denkt. Maar vaak kijk je niet heel bewust naar kunst. En de meeste mensen weten helemaal niets over de kunstwerken.

Even voorstellen: Ercan Ates

Ercan Ates is van origine Turks en al ruim 40 jaar woonachtig in Nederland. Hij is gelukkig getrouwd en heeft vier mooie kinderen. Voor Ercan geldt dat humor in de dagelijkse werkzaamheden een noodzaak is.

Bent u huurder in Almere?

Heeft u een huurwoning in Almere bij GoedeStede, De Alliantie of Ymere en heeft u hulp nodig?
Of wilt u weten wat uw rechten en plichten als huurder zijn.